Politika

Durva kép jelent meg Európában: Orbán bukását követelik

Nincs megállás az Orbán–Weber-vitában: a néppárti politikus új magyar vezetést követel



A Manfred Weber által elnökölt Európai Néppárt (EPP) újabb éles kritikával illette a magyar politikai vezetést, különös figyelmet szentelve Orbán Viktor miniszterelnöknek. Weber közösségi oldalán arra biztatja szimpatizánsait, hogy „élesszék újra Magyarország európai jövőjét”. Ezt a kijelentést egy kislányt ábrázoló fotó kísérte, akinek kezében a magyar zászló látható. Az EPP szándéka világos: a magyarok megérdemelnek egy olyan vezetést, amely harcol a korrupció ellen és visszahozza őket Európába.

Az EPP nem először fogalmazott meg hasonló állásfoglalást. Egy héttel korábban, Facebookon közzétett posztjukban Orbán Viktor egy piros háttér előtt sétált, a felirat pedig így szólt: „Time to go.” A párt üzenete egyértelmű: Magyarország nem csupán egy elhanyagolt tagállam, hanem a vezetése is megkérdőjelezhető.



Weber eddigi nyilatkozatai során többször kritizálta a magyar kormányt, különös figyelmet fordítva Ukrajna-politikájára és a korrupciós problémákra. Megjegyezte, hogy Magyarországon százezrek vándoroltak ki az országból, ami aggasztó jele a kormányzati intézkedések hiányosságainak. Weber hangsúlyozta, hogy az EPP nem tűri, hogy bármilyen tagállam akadályozza az Európai Unió működését.

Orbán Viktor azonban határozottan visszautasítja a néppárti vezetők kritikáit. Szerinte az EPP egy olyan jövőt képzel el Magyarország számára, amely távol áll a magyar érdektől. A miniszterelnök a Kossuth rádióban adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a Néppárt célja a migránsok befogadása, a háborúba való belépés és a gyermekvédelmi rendszer megszüntetése.

Orbán emlékeztetett arra is, hogy a háború jelenlegi helyzete miatt a tervek nem valósíthatók meg, mivel a gazdaságpolitikának alkalmazkodnia kell a körülményekhez. Kifejezte aggodalmát a migrációval kapcsolatban, és hangsúlyozta, hogy az ország védelme érdekében elengedhetetlen a szigorú határvédelem.


A miniszterelnök Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, és Manfred Weber vádaskodásai miatt aggodalmát fejezte ki, miszerint ezek a politikai vezetők kormányváltást akarnak Magyarországon. A strasbourgi plenáris vitán a Tisza Párt vezetőjét, Magyar Pétert a jövő, míg Orbánt a múlt képviselőjének nevezték.

A politikai feszültség továbbra is fokozódik, ahogy Orbán és Weber kölcsönös vádaskodásai egyre inkább elmélyítik a különbségeket a magyar kormány és az Európai Néppárt között. A jövő kérdése, hogy a két fél hogyan tudja kezelni a feszültséget, és milyen következményekkel járhat ez Magyarország és az EU jövője szempontjából.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top