Politika

Szűrreális: több mint havi 1 millióért ad tanácsokat a fideszes önkormányzati képviselő saját kormánypárti polgármesterének

Havi 1,1 millió forintért tanácsokat ad saját polgármesterének a fideszes képviselő


Krieger Krisztina, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője havonta bruttó 1,1 millió forintért ad tanácsokat a kerület polgármesterének, Karsay Ferencnek – derült ki a HVG jelentéséből. Ez az összeg a képviselői tiszteletdíjon felül jár neki, ami számos vitát szült az ellenzéki képviselők körében, akik jogi lépéseket terveznek a helyzet felszámolására.

A képviselő 17 témakörben látja el tanácsadói feladatait, ám az ellenzék szerint összeférhetetlenség áll fenn, mivel Krieger jelenleg is aktív tagja a helyi képviselő-testületnek. Perlai Zoltán, a testület Demokratikus Koalícióhoz tartozó tagja elmondta, hogy a helyzetet etikátlannak és jogszerűtlennek tartják, és azon dolgoznak, hogy jogi úton szüntessék meg Krieger pozícióját.



Képviselői fizetések és juttatások

Krieger Krisztina vagyonnyilatkozatában feltüntetett havi juttatása nem áll meg a tanácsadói megbízásnál. Ezen felül bruttó 326 ezer forintos bevétele van könyvelői vállalkozásából, valamint a képviselői munkájáért járó tiszteletdíjat is megkapja, amely bruttó 213 ezer forint. Ezt az összeget további pótlékokkal lehet kiegészíteni, például bizottsági elnöki tisztség esetén az alapdíj 200 százalékával.

A vagyonnyilatkozat szerint Krieger több ingatlannal is rendelkezik, köztük egy XIII. kerületi lakással és egy budafok-tétényi ingatlannal, továbbá két autóval és jelentős pénzintézeti megtakarítással. Ugyanakkor jelentős adósságai is vannak, mintegy 11,7 millió forint értékben.

Politikai helyzet Budafok-Tétényben

Budafok-Tétényben a Fidesz által vezetett Karsay Ferenc a polgármester, ám a képviselő-testületben a kormánypártnak már nincs többsége, így az ellenzék várhatóan nagyobb befolyást szerezhet a következő hónapokban. Az ellenzék tervei között szerepel a közbeszerzési rendszer átalakítása és a helyi médiaviszonyok megváltoztatása.



A kialakult helyzetben a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselői lehetnek a mérleg nyelve, akik döntően befolyásolhatják a testület jövőbeni döntéseit, köztük a költségvetést is.

Az ügy további fejleményei várhatók, ahogy az ellenzék folytatja a jogi lépéseket Krieger Krisztina tanácsadói szerződésének megszüntetése érdekében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top