Politika

Egy napon belül mindent lefoglaltak és elvittek, a teljes vagyonomat – Megszólalt a 25 milliárdos korrupciós per elsőrendű vádlottja

Megszólalt a 25 milliárdos korrupciós per elsőrendű vádlottja


K. Tamás, a 2022-ben leleplezett kormányzati korrupciós ügy elsőrendű vádlottja interjút adott a Blikknek, amelyben részletezte álláspontját az ügyével kapcsolatban. Az ügyben 54 személy, köztük osztályvezetők és egy volt helyettes államtitkár ellen emeltek vádat, a vádak szerint a minisztériumokon átívelő korrupciós hálózat tagjai összesen 25 milliárd forint értékű, nagyrészt uniós pályázatok elnyerésében játszottak szerepet kenőpénzért cserébe.


K. Tamás úgy véli, hogy az ügyben semmi nem felel meg a valóságnak és a jognak. Kifejtette, hogy ismeretlen okból vették őrizetbe, és a letartóztatása során nem kapott választ kérdéseire az ügyészségtől. “Egy napon belül mindent lefoglaltak és elvittek, a teljes vagyonomat, beleértve a családomét is, zárolták, foglalták és elvitték, mint amikor a bolsevikok lesöprik a padlást” – emlékezett vissza az ügy kirobbanására. K. Tamás állítása szerint őt “legyalázta” a rendszer, és úgy véli, hogy az ügy politikai indíttatású.

K. Tamás szerint a helyzet mögött az húzódik meg, hogy nemzetgazdasági érdekből új vezetőre volt szükség, amit ő Navracsics Tiborban és Lázár Jánosban látott. “Az igazamat 2022 végétől, 2023 elejétől visszaigazolta Matolcsy György jegybankelnök meglátása is” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a véleménye kinyilvánítása sértette Magyarország legérzékenyebb lelkű emberét.


Az interjú során K. Tamás arról is beszélt, hogy a vizsgálat a vádakkal kapcsolatban nem volt megfelelően lefolytatva. A letartóztatása éjszakáján kellett volna vallomást tennie, de nem volt világos számára, miről is. Az ügyészi anyag szerint ismeretlen összeget vett át ismeretlen helyszínen, ismeretlen időpontban. Amikor jelezte, hogy nem kíván vallomást tenni, azt mondták neki, hogy letartóztatják. “Én meg mosolyogva rávágtam, hogy akkor legalább megismerkedem Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökével” – mesélte.

K. Tamás elmondása szerint Schadl akkor az egyes számú közellenség volt, míg ő a kettes számú, de mára már ő az első számú. Szerinte az illegális lehallgatások és a nyomozás során nem voltak hajlandók feltárni a teljes igazságot, és az eljárás során vele együtt őt is “áldozati törpeként” kezelték. K. Tamás hangsúlyozta, hogy a beszerzett adatok ellentétesek a törvényes adatkezelési protokollokkal, ami további kérdéseket vet fel a vizsgálat hitelességével kapcsolatban.



Az ügy tehát továbbra is számos érdekes és vitatott részletet rejt, és K. Tamás állításai újabb szempontokat adnak a korrupciós vádakkal kapcsolatos diskurzushoz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top