Politika

Kiderült mennyit költhet a közmédia jövőre – horribilis összegek kerültek elő

A parlament költségvetési bizottságának új javaslata szerint 2025-ben tovább emelkedik a közmédia működtetésére szánt keretösszeg. A kedden benyújtott tervezet alapján az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) költségvetése meghaladná a 165 milliárd forintot, ami az idei 140 milliárdhoz képest 25 milliárdos növekedést jelentene. Ennek alapján a közmédia naponta 452 millió forintból gazdálkodhatna a következő évben.


A javaslatot még az Országgyűlésnek is el kell fogadnia, de ha a tervezet átmegy, akkor folytatódik az a tendencia, amely 2010 óta évről évre növekvő támogatást biztosít a közmédiának. Tíz évvel ezelőtt, 2010-ben az MTVA még csak 64 milliárd forintos költségvetéssel dolgozott, ami mára több mint a duplájára nőtt.

A közmédia költségvetésének emelkedése gyakran vált ki vitát a politikai és társadalmi szférában, különösen annak tekintetében, hogy milyen hatékonyan használja fel a közmédia a számára biztosított forrásokat. Az MTVA feladatai közé tartozik a közszolgálati médiatartalmak előállítása és sugárzása, azonban a szervezet működésének átláthatóságával kapcsolatban többször felmerültek kritikák.



A 2025-ös évre vonatkozó javaslat tehát újabb fejezetet nyithat a közmédia finanszírozásának történetében, amelyet továbbra is figyelemmel kísérhetünk, különösen, ha az Országgyűlés elfogadja a bizottság javaslatát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top