Politika

Már látható videón a gyönyörű hotel ami a debreceni BMW-gyár vendégmunkásainak épül

Háromcsillagos retró hotel épül a debreceni BMW-gyár vendégmunkásainak


A debreceni Kassai úton található egykori Gördülőcsapágy-gyár (Göcs) épületét hamarosan egy háromcsillagos retró szállodává alakítják, hogy helyet biztosítsanak a BMW-gyárhoz érkező vendégmunkásoknak. Az új hotel 2025 januárjában nyílik meg, és már most biztosított, hogy a szálloda 114 szobáját 4 és fél évre előre lekötötték a német autógyár dolgozói számára.

A projekt mögött a Dryvit Profi Kft. áll, melynek ügyvezetője, Bana László a Debrecen Televíziónak nyilatkozva elmondta: „Amikor megtudtuk, hogy a legnevesebb német autógyár ide fog jönni, elhatároztuk, hogy szolgáltatásokat kezdünk el kiépíteni. Megnéztük, mely szolgáltatásokra van leginkább szükség. Az elmúlt években több szállásépületet építettünk, ezek 100 százalékosan ki vannak adva.”



Debrecen az utóbbi években az ipari beruházások egyik fő helyszínévé vált Magyarországon. A BMW gyárán kívül két jelentős kínai vállalat, a CATL és az Eve Power is akkumulátorgyárakat létesít a város közelében. Ezek a projektek jelentős munkaerőigényt támasztanak, ami miatt egyre több vendégmunkás érkezik a térségbe.

Azonban a vendégmunkások tömeges megjelenése helyenként aggodalmakat váltott ki. A magyar lakosság egy része, akiket a kormány bevándorlásellenes retorikája hosszú ideje befolyásol, nehezen fogadja el az indiai, Fülöp-szigeteki vagy vietnámi munkások jelenlétét. Sokakban felmerül az a félelem, hogy a vendégmunkások a magyar dolgozók lehetőségeit csökkentik.



Például Hajdúszoboszló önkormányzata tavaly szigorította a munkásszállók építésére vonatkozó szabályokat, hogy megóvja a helyi lakosság érdekeit. Ugyanakkor az iparban tapasztalható munkaerőhiány miatt a vendégmunkások jelenléte nélkülözhetetlen a nagy volumenű beruházások fenntartásához. A cégek szerint a vendégmunkások gyakran termelékenyebbek és jobban terhelhetők, mint a helyi munkaerő, ami tovább növeli az irántuk való keresletet.

Az új retró stílusú szálloda tehát nemcsak a vendégmunkások számára nyújt majd modern szálláslehetőséget, hanem egyben jelzi Debrecen átalakulását is, amely egyre inkább a nemzetközi ipari beruházások központjává válik Magyarországon.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top