Politika

A közlönyben már meg is jelentek Orbán tervei megelőzve a nemzeti konzultációt

Közlöny: Orbán Viktor beelőzte a nemzeti konzultációt


Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte azt a friss határozatot, amely a kormány új gazdaságvédelmi akciótervére vonatkozik, és amely részleteit a Kormányinfón Gulyás Gergely már ismertette. A 21 pontos terv célja, hogy választ adjon a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború okozta világgazdasági kihívásokra, új irányelveket szabva a magyar gazdaság számára.

A kormány célja a gazdaság újbóli lendületbe hozása, 3-6 százalék közötti növekedést irányozva elő 2025-re. Az intézkedések központi eleme, hogy a gazdasági fellendülés széleskörű legyen, és a társadalom minden rétege, különösen a családok és a KKV-k, részesüljenek belőle. Az akcióterv három fő pilléren nyugszik: a jövedelmek növelése, a lakhatás megfizethetősége és a kis- és középvállalkozások támogatása.



Jövedelmek növelése és bérmegállapodások

A jövedelmek vásárlóerejének növelése érdekében a kormány egy hároméves bérmegállapodást tervez a munkaadókkal és munkavállalókkal, amelyet Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter dolgoz ki december 31-ig. Ezen felül egy új Munkáshitel Program bevezetése is napirenden van, amely a munkavállalók pénzügyi helyzetét segítené, valamint a családi adókedvezmény megduplázását is javasolják.

Lakhatási problémák és Budapest

A közlönyben a kormány megjegyezte, hogy Budapest súlyos lakhatási válsággal küzd, amely megoldása elsősorban a főváros feladata lenne. Mivel azonban a kormány szerint a főváros nem tudja megfelelően kezelni a helyzetet, a Kormány feladatának tekinti a lakhatási probléma enyhítését. Nagy Márton és Gulyás Gergely vizsgálja a bérleti díjak és szerződési feltételek szabályozását, illetve azt, hogyan növelhető a kollégiumi férőhelyek száma a felsőoktatási hallgatók számára.



Ezen túlmenően a kormány több intézkedést is fontolgat az országos lakhatási feltételek javítása érdekében. Ezek közé tartozik az Otthonfelújítási Program kibővítése, a Széchenyi Pihenő Kártya és önkéntes nyugdíjpénztári eszközök lakásfelújítási célú felhasználásának lehetősége, illetve a vidéki otthonfelújítási program bevezetése.

KKV támogatás és a Demján Sándor Program

A kormány hangsúlyos szerepet szán a KKV-szektor támogatásának is. A Demján Sándor Program célja a hazai vállalkozások méretének megduplázása. Emellett a Széchenyi Kártya Program keretében a kamatokat 3,5 százalékra csökkentenék, az Eximbank exportösztönző programjait újraindítanák, és további forrásokat biztosítanának a hazai KKV-k külpiaci megjelenésének támogatására.

Nemzeti konzultáció a gazdaságpolitikáról



A gazdaságpolitikai intézkedésekkel kapcsolatban a kormány nemzeti konzultációt indít, amelynek célja, hogy a magyar állampolgárok véleményt mondhassanak az új intézkedésekről. Orbán Viktor kiemelte, hogy az új gazdaságpolitika alapvető fontosságú ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen a következő években, és a növekedés elősegítése érdekében hatékony eszközöket alkalmazzanak.

Az Orbán-kormány tehát gyors lépéseket tett a gazdaság megerősítése érdekében, előzetes társadalmi konzultáció nélkül bejelentve a terv részleteit.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top