Politika

„Ne nyúljon hozzám!” – előkerült egy videó az Orbán beszéde közben történt balhéról

„Ne nyúljon hozzám!” – Előkerült egy videó a Orbán Viktor beszéde közben történt balhéról


Október 23-án, az 1956-os forradalom évfordulóján Orbán Viktor ünnepi beszédet mondott a budapesti Millenáris Parkban. A beszéd alatt azonban egy váratlan esemény zavarta meg a rendezvényt: a Momentum Mozgalom aktivistái megpróbáltak felemelni egy „A Putyin-barát Fidesz elárulta 1956 magyar nemzeti hőseit” feliratú molinót, amit a jelenlévők és a biztonsági őrök akadályoztak meg.

Az Index elsőként számolt be arról, hogy az eset során szóváltás, majd kisebb összetűzés alakult ki. A Momentum szóvivője, Varsányi Áron szerint az aktivisták célja az volt, hogy felhívják a figyelmet Orbán Viktor kormányának Oroszország-párti politikájára, amelyet ellentétesnek tartanak az 1956-os forradalom eszméivel. A Momentum közleményében hangsúlyozták: a békés tiltakozás jogát szerették volna gyakorolni, de a biztonsági személyzet és a résztvevők erőszakosan léptek fel, kiforgatva a molinót az aktivisták kezéből, és eltávolították őket a helyszínről.



Az esetről készült videó hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol látható, hogy az aktivisták megpróbálnak felmutatni a molinót, azonban a többi résztvevő és biztonsági őrök gyorsan közbeléptek. A feszültség fokozódott, amikor az egyik női aktivista, aki többször is hangoztatta, hogy a molinó a magántulajdona, így szólt: „Kérem vissza, ne nyúljon hozzám!”

A videón továbbá hallható, ahogy az aktivista ironikusan megjegyzi a biztonságiaknak: „Uraim, használják egészséggel, magukra fér a tartalma.” Ezt követően az őrök elvezették a momentumosokat a kordon túloldaláról, ahová már nem engedték őket vissza.

Az eset kapcsán a politikai közéletben több kérdés is felmerült a békés tüntetés jogának gyakorlásával kapcsolatban. A Momentum és szimpatizánsaik szerint az akciójuk egy fontos üzenetet próbált eljuttatni Orbán Viktorhoz és híveihez, míg a Fidesz-közeli források az eseményt provokációnak tekintik.

Az október 23-i ünnepségek politikai töltete így ismét komoly vitákat gerjesztett, hiszen a forradalom szelleme és a mai politikai irányvonalak közötti ellentmondás sokak számára továbbra is érzékeny kérdés.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top