Politika

A világsajtó címlapján a Tisza Párt előretöréséről szóló felmérés

Nemzetközi figyelem középpontjában: Orbán Viktor és Magyar Péter ünnepi beszéde, valamint a Tisza Párt előretörése




A nemzetközi sajtóban is visszhangra találtak az október 23-i magyarországi események, különösen Orbán Viktor miniszterelnök és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetőjének ünnepi beszédei. A Reuters és az Associated Press hírügynökség is részletesen foglalkozott a magyarországi politikai helyzettel és a két kiemelkedő vezető beszédeinek üzeneteivel.

Orbán Viktor: Az EU és Magyarország konfliktusa



Orbán Viktor október 23-án, a Millenárison tartott beszédében ismételten bírálta az Európai Uniót. A nemzetközi hírügynökségek hosszan idézték a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Brüsszel “bábkormányt” szeretne Magyarország élére állítani. Orbán azt állította, hogy Magyarország szuverén politikája – különösen az ukrajnai háborúval és a migrációval kapcsolatban – folyamatosan szembemegy az uniós érdekekkel, és ez konfliktust szül az EU-val. Az ilyen erős retorika és az Európai Bizottság kritikája Orbán részéről nem új keletű, hiszen az elmúlt években többször is szembe került az uniós vezetőkkel. Ugyanakkor a hírügynökségek megjegyezték, hogy Orbán nem támasztotta alá bizonyítékokkal a bábkormányról szóló állítását, és az Európai Bizottság nem kommentálta a beszédben elhangzottakat.

Magyar Péter és a Tisza Párt: Új ellenzéki kihívó a színen

Az Associated Press különös figyelmet szentelt Magyar Péter, a Tisza Párt vezetőjének beszédére is, aki szintén nagy hatást gyakorolt a hallgatóságra. A Tisza Párt előretörését jól mutatja, hogy a legújabb közvélemény-kutatások szerint a párt támogatottsága már a Fideszéhez hasonló, bár a különbség egyelőre hibahatáron belüli. Ez az eredmény azonban történelmi jelentőségű, hiszen a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta most először néz szembe egy olyan erős kihívóval, mint a Tisza Párt.



Magyar Péter beszéde során kiemelte, hogy a jelenlegi magyar politikai helyzet számos tekintetben emlékeztet az 1956-os forradalom idejére, amikor a magyarok a szabadságukért küzdöttek. A hírügynökségek riporterei megszólaltatták a Tisza Párt rendezvényének résztvevőit is. Egy Győrből érkezett tüntető elmondta, hogy párhuzamot lát az 56-os hősök és a mai politikai helyzet között, mivel szerinte sokan a szabadság és demokrácia visszaállításáért harcolnak. Egy másik tüntető, egy budapesti férfi, arról beszélt, hogy bár korábban a Fideszre szavazott, az elmúlt években csalódott a pártban, és most változásra van szükség.

A Tisza Párt előretörése nemzetközi figyelmet kap

A Tisza Párt előretöréséről szóló hírek nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is komoly figyelmet kaptak. Az Associated Press és a Reuters beszámolóit több neves médium is átvette, köztük a Washington Post, az ABC News, a Yahoo News kanadai kiadása, valamint a San Francisco Chronicle. Ezek a beszámolók kiemelték, hogy Magyar Péter személyében egy új, népszerű politikai kihívó jelent meg, aki veszélyt jelenthet a Fidesz hegemóniájára.



A külföldi sajtó egyöntetűen úgy látja, hogy Magyarország politikai helyzete egyre inkább megosztott, és az ország előtt komoly kihívások állnak mind a gazdasági, mind a politikai téren. Orbán Viktor kormányát több botrány is megrázta az elmúlt időszakban, és az inflációval, valamint a gazdasági nehézségekkel is szembe kell néznie. Az ünnepi beszédek és a felmérések eredményei alapján egyértelmű, hogy a következő választásokig tartó időszakban komoly politikai átrendeződés várható Magyarországon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top