Politika

Kövér azt várja, hogy az ellenzék beálljon a kormány mögé

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Az MTI interjút közölt Kövér László házelnökkel, aki zavartalanul mondhatta el gondolatait a közmédiának. Orbán Viktor 2030-ig tervez, amivel kapcsolatban azt mondta, az európai politikának éppen az a legnagyobb rákfenéje, hogy olyan politikusai vannak, akik csak a következő választási kampányig terveznek. “Ilyen politikusokkal van tele Európa és ettől olyan Európa, amilyen.”






 

Kövér “nem vár markáns változást a kormányzati stílusban, a miniszterelnöki szerepfelfogásban. “A miniszterelnök kivételes képességű személyiség, aki nem tud mást adni, mint önmagát. (…)

Orbán Viktor továbbra is domináns, vagy az eddigieknél még dominánsabb szereplője lesz a kormányzatnak”.

 

Szerinte nem reális az ellenzék és a kormánypártok között bármilyen témában is a konszenzus. És szerinte “vannak olyan kérdések, amelyekben kötelessége lenne minden parlamenti erőnek felsorakoznia a kormányzat mögött”. Az ország szuverenitásával kapcsolatban azt mondta, “aki ezt aláássa külső fórumokon, az egyszerűen hazaáruló”.

 

A demográfiai helyzet kezelésében szerinte nem lehet csak politikai eszközökkel eredményt elérni. Az a politikai erő, amelyik nem segít olyan közhangulatot teremteni, amely a családokat támogatja, “nem tudom, miben tud egyet érteni velünk”. “Ebben az ellenzéki pártok, rosszul felfogva a saját szerepüket, súlyos károkat okoztak az elmúlt nyolc esztendőben is” – mondta, és hazugságnak nevezte, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak.

 

Kövér László szerint végre nemcsak Orbán takarodj, hanem ellenzék takarodj táblák is feltüntek a tüntetéseken, és szerinte a kormánnyal nem szimpatizáló emberek többsége is érzékeli, hogy nincsen alternatíva.

Az ellenzéki tábor intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg pedig egyszerűen nem létezik.”

 

Az ellenzék ne csak sportszerűtlen belemenésekkel akarjon meccset nyerni, mondta, de szerinte nem a kormányzatnak kell a megosztottság felszámolása érdekében gesztusokat tennie. Azt mondta, hogy a kormánypártok, illetve a kabinet akkor teszi a legtöbbet, ha nem hagyja magát provokálni, ha higgadtságát megőrzi és világosan próbál azokról az értékekről beszélni, amelyek jelenleg csak a kormányoldal sajátjai.






 

Az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy még az év vége előtt elkészül az Országgyűlés új irodaháza a Kossuth téren és a házelnöki rezidencia a Parlament mellett, a Balassi Bálint utcában. De nem akar életvitelszerűen az agglomerációban lévő családi otthonából oda költözni, legfeljebb reprezentációs célokra használja majd. “Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nem magamnak építtettem a házelnöki rezidenciát, hanem a mindenkori házelnökök számára, akik közül biztosan lesz, aki az ország távolabbi részéből jőve beköltözik majd” – mondta.

Elmondta azt is, hogy az év végéig a Miniszterelnökség is kiköltözik a Parlamentből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top