Politika

Ezt hívják pofára esésnek: rácsapták az ajtót Orbán Viktor nagy arcára!

Micsoda megalázás! Óriásit koppant a magyar kormányfő!


Orbán Viktort már a jobboldalról is kiutálták. Bár a magyar miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek hétfői brüsszeli munkavacsorája után azt írta a Facebookra: „Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit” – most kiderült, hogy

ORBÁN TERVE ÓRIÁSIT BUKOTT, MERT SENKI SEM AKAR VELE ÖSSZEFOGNI!

Népszava értesülése szerint ugyanis a Corriere della Sera úgy tudja, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője becsapta az ajtót a magyar miniszterelnök előtt, vagyis

ELUTASÍTOTTA ORBÁN VIKTORNAK AZT KÉRÉSÉT, HOGY A FIDESZ CSATLAKOZHASSON AZ ECR KÉPVISELŐCSOPORTJÁHOZ!


Mint az olasz lap írja, Meloni úgy véli, ebből több hátránya származna, mint előnye. A Fidesz képviselői a függetlenek között foglaltak helyet, mióta a párt 2021-ben előremenekülve kilépett az Európai Néppártból azelőtt, hogy kizárták volna.

Orbán Viktor néhány hónapja jelezte, hogy az ECR EP-frakciójában látná szívesen a Fideszt, ám – mint a Corriere della Sera írta – a képviselőcsoport ajtaja zárva marad a magyar kormánypárt előtt. Giorgia Meloninak az ECR több tagpártja,

A FINN PÁRT, A BELGIUMI ÚJ FLAMAND SZÖVETSÉG, ILLETVE A CSEH POLGÁRI DEMOKRATA PÁRT (ODS) IS JELEZTE, HOGY SZÁMUKRA ELFOGADHATATLAN LENNE A FIDESZ BELÉPÉSE.


Előzőleg a svéd populista párt, a Svéd Demokraták is jelezték, hogy ők sem támogatják a Fidesz felvételét. A lap szerint Meloni továbbra is azt reméli, hogy több képviselőjük lesz, mint a liberális frakciónak, így az ECR már a harmadik legnagyobb frakcióval rendelkezne, ezzel pedig a képviselőcsoport jelentősége is megnövekedne az Európai Parlamentben. Ám még ez a cél sem írja felül azt, hogy Orbán és a Fidesz előtt zárva tartják az ECR frakció ajtaját.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top