Politika

Hatalmas csalás a polgármester-választáson: Idősotthonban osztogatták a fideszes jelölt szórólapját

Választási csalás gyanúja miatt új szavazást kell kiírni.


Megsemmisítette a penészleki polgármester-választás eredményét Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területi választási bizottsága, így a voksolást meg kell ismételni – tudta meg a 24.hu. A voksoláson két jelölt szállt szembe egymással: a fideszes Klenik Sándorné és a független Biró Péter. A választás múlt vasárnapi végeredménye szerint mindössze 12 szavazat döntött Klenikné javára.


A polgármester-választás megismétlésére azért van szükség, mert a fellebbező Biró Péter indoklása szerint a helyi idősotthonban a fideszes jelölt szórólapját osztogatták, és a lakók többségének kezében Klenikné szórólapja volt a szavazáskor. További figyelemre méltó tény, hogy az idősotthon a fideszes polgármester tulajdonában van, és annak a mai napig ő az ügyvezetője is.

A választási bizottság döntését követően mindkét jelölt kommentálta az eseményeket. Klenik Sándorné úgy fogalmazott: a döntés nem vette el a kedvét az újraindulástól. A neve említése nélkül, de egyértelműen Biró Péterre utalva kijelentette: „mindannyian tudjuk„, hogy ők (Biróék – a szerk.) nehezítették a szavazást. A polgármester szerint ráadásul a kihívója autójával szállították a mozgóurnákat is a szavazóknak – ezt azonban semmivel nem bizonyította.Biró is videóban reagált a választási bizottság döntésére. Ebben reflektált Klenik állítására is: elmondta, a választási bizottságnak fogalma sem volt arról, mekkora távolságra kell majd szállítaniuk a mozgóurnákat, ezért Biró segítséget nyújtott nekik. A mozgóurna egyébként a szavazás 19 órai lezárásáig vissza sem ért a szavazóhelyiségbe.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top