Belföld

Létrehoznak egy új közigazgatási egységet – Orbán Viktor irányítja majd

Forrás: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik és az ő közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli – mondta el a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pénteken az RTL Klub Híradójának.

 

Forrás: MTI

 

Rogán Antal közölte, a kormány kabinetstruktúrában dolgozik majd, az eddig stratégiai és gazdasági kabinet mellett kiemelt szerepet kap a nemzetbiztonsági kabinet Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. A Lázár Jánost a Miniszterelnökség élén váltó Gulyás Gergelyről úgy fogalmazott:

Gulyás Gergely miniszter úrral szerintem kiváló csapatot fogunk együtt alkotni. Amely még kiegészül egy közigazgatási egységgel, mert Orbán Viktor miniszterelnök alá fog tartozni közvetlen miniszterelnöki irányítással a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli.


 

Rogán Antal szerint nem azért kellett változtatni a kormány összetételén, mert egyes területek nem voltak sikeresek. Minden kormányzati ciklusnak vannak új céljai. Amikor a kormányfő elbúcsúztatta kormányának tagjait a választás után, azt mondta, sikeres négy év áll mögöttük. Rogán Antal úgy értékelt, sok célt sikerült teljesíteni, 2010-től az ország felzárkóztatását, a gazdasági válság kezelését, az elmúlt négy év legfontosabb eredményének pedig a határok megvédése mellett a foglalkoztatottság jelentős növelését nevezte a miniszter.

(MTI) / portfolio.hu
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top