Belföld

Mészáros Lőrinc 163 milliót kap az államtól, hogy csináljon még egy újságot

Mészáros Lőrincz | 444.hu

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) által kiírt pályázaton másnak eszébe sem jutott elindulni, mint a Mediaworksnek, és Mészáros Lőrinc páratlan tempóban gyarapodó vállalata el is nyerte a kulturális hetilapra szánt 163 milliós támogatást.

A mindössze nyolc oldalas újság 40 alkalommal jelenik majd meg, alkalmanként 230 ezer példányban országszerte, a kiadással érintett megyékben egyenlően elosztva – derül ki az Európai Unió közbeszerzési tájékoztatójából. 

 

Mivel a Mediaworks a Vajna-féle Lapcommal közössen letarolta a komplett megyei lappiacot, nem jelenthet gondot az igények kiszolgálása. Egy éve még csak 192 újságja volt, de szépen gyarapodik.


 

Mészáros Lőrinc visszavonult, így végre csak a cégbirodalomra koncentrálhat, és úgy tűnik, a médiában vannak még tervei.

 

A KMTG-ről egyébként írtunk már: az állami nonprofit cég összesen 1,4 milliárdból költségvetési forrásból támogatja az Előretolt Helyőrség Íróakadémiát, és ez a századvéges Demeter Szilárd vezette akadémia gondozza majd az irodalmi-kulturális mellékletet is.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top