Belföld

Orbán azonnal alkotmányt módosít

Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó képviselőinek nyilatkozik a Képviselői Irodaháznál a Fidesz-frakció zárt alakuló ülésének kezdete előtt. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A kormánypárt kihelyezett frakcióülésén megválasztották frakcióvezetőnek Kocsis Mátét, és ő ezt követő első sajtótájékoztatóján azonnal be is jelentette, hogy az új frakció rögvest a 7. alkotmánymódosítás napirendre tűzésére tesz majd javaslatot.

A 7. alkotmánymódosítás 2017-ben nem ment át a parlamenten, miután a Fidesz addigra elveszítette alkotmányozó többségét, a Jobbik pedig végül kihátrált az együttszavazásból, mert ragaszkodtak volna hozzá, hogy a szöveg ítélje el a letelepedési kötvényügyleteken keresztül az országba érkező bevándorlókat is.

 

A tervezet az alaptörvénybe emelte volna, hogy Magyarországra csak  „az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni” emberek.






 

Kocsis elő is vette a Jobbikot akkor elnöklő Vona Gábort, akinek „köpönyegforgatása” miatt a módosítást korábban nem tudta elfogadni a parlament, és aki ellen az eset után nagy lejáratókampány indult a kormánypárti médiában.

 

Az MTI ezen túl arról is tudósít, hogy az Országgyűlés elnökének újra Kövér Lászlót, alelnökének Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelöli a Fidesz-frakció, a törvényalkotási bizottság elnöke pedig – aki egyben parlamenti alelnök is – Hende Csaba lesz.

(Index | Forrás)




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top