Belföld

Most egy médiaszabadságról szóló állásfoglalás miatt ment szembe a Fidesz a Néppárttal

Hír24 / Neményi Márton

Fontos állásfoglalást szavazott meg csütörtökön az Európai Parlament a sajtószabadság és az újságírók védelme érdekében. A Barbara Spinelli zöld baloldali képviselő által jegyzett dokumentum többek között azt szorgalmazza, hogy az uniós tagállamok hozzanak létre biztonságos jogi környezetet az újságírók számára, a tömegtájékoztatás sokszínűségét és szabadságát megfigyelő központ támogatását pedig erősítsék meg az uniós költségvetésben.

 

Az EP plenáris ülésén szociáldemokrata és néppárti többséggel elfogadott állásfoglalás érdemi fellépést szorgalmaz az álhírek ellen, de tartalmazza azt is, hogy a tagállamoknak meg kell erősítenie a közszolgáltatók és az oknyomozó újságírás számára nyújtott pénzügyi támogatásokat anélkül, hogy a szerkesztőségek munkájába beavatkoznának.

 

Állj meg egy kicsit!



Független médiáként sokszor írunk olyan híreket melyek a hatalomnak nem tetszenek vagy épp nem akarnák, hogy az emberekhez eljusson. Ezért kérünk téged a magad módján támogass minket!

Ezt jelenleg következő képpen tudod megtenni: lájkolod az oldalunkat és gyakrabban meglátogatsz minket. Ezzel megőrzöd függetlenségünket és segíted, hogy fennmaradhassunk.

Köszönjük!

A cikk folytatódik ↓

 

A javaslat szorgalmazza, hogy rendszeresen ellenőrizzék a médiatulajdonosokhoz jutó közpénzeket és azok felhasználását is

 






„Egészen önleleplező, hogy a magyar politikusok közül egyedül a Fidesz európai parlamenti képviselői és a kormánypártokkal egyre látványosabb közösséget vállaló Morvai Krisztina nem szavazta meg a médiaszabadság megerősítéséről szóló dokumentumot, hanem tartózkodtak a voksoláskor” – írta közleményében Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő.

 

A Fidesz sokadik alkalommal bizonyította be, hogy könnyen szembehelyezkedik saját pártcsaládjával is, ha belpolitikai érdekük úgy diktálja.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top