Belföld

Orbán Viktor most régi vágású, kereszténydemokrata országot akar

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az új kormány összetételéről és céljairól beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban. Az interjúban magyarázatot adott arra, mit értett az alatt, hogy eddig vezette, mostantól viszont irányítani fogja a kormányt.

 

A kormányfő szerint eddig mindig elvonta személyes energiáit valamilyen nagyobb ügy: 1998-ban a Bokros-csomagot kellett kiküszöbölni, 2010-től a 2008-as pénzügyi összeomlást, aztán kellett egy új alkotmány, majd jött a migrációs válság.

 

„Most úgy látom, a következő időszakban nem lesz olyan fejlemény, ami elvonja az energiáimat a kormány irányításától.” Orbán szerint ezért több lehetősége lesz, hogy „konkrét és fontos feladatszabásokat” adjon a minisztereknek. Az irányítást szolgálja az újonnan létrehozott Miniszterelnöki Kormányiroda, ami összehangolja majd a tárcák közigazgatási államtitkárainak munkáját,

DE EMELLETT ITT LESZ EGY EGYSÉGES HÍRSZERZÉSI KÖZPONT IS, HOGY MAGYARORSZÁG AZ ERŐS NEMZETKÖZI VERSENYBEN MEGÁLLJA A HELYÉT.  

 






Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes mellett Orbánnak két helyettese lesz:

  • Pintér Sándor a nemzetbiztonsági ügyekért felel;
  • Varga Mihály azért, hogy kiszámíthatóság és nyugalom legyen a gazdaságban.

 

Orbán az új kormány céljait is megfogalmazta:

A MI FÖLFOGÁSUNK SZERINT NEKÜNK A DEMOKRÁCIÁNAK AZT A FAJTÁJÁT ÉRDEMES ÉPÍTENI, AMIT KERESZTÉNYDEMOKRÁCIÁNAK  NEVEZÜNK. TEHÁT MI NEM VAGYUNK LIBERÁLISOK, ÉS NEM LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁT ÉPÍTÜNK. (…) MI ITT EGY KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA FÖLÉPÍTÉSÉN DOLGOZUNK, EURÓPAI HAGYOMÁNYOKBAN GYÖKEREZŐ, RÉGI VÁGÁSÚ – EZT IS MONDHATNÁM – KERESZTÉNYDEMOKRÁCIA FÖLÉPÍTÉSÉN.

 

Orbán ezután kifejtette, mi lenne ez: az emberi méltóság a legfontosabb, a hatalmi ágak el vannak választva, a szabadság feltétlen érték, a liberális ideológiát elvetik és a nemzet fontosságában hisznek, támogatják a családokat, küzdenek a teljes foglalkoztatásért, segély helyett munkát akarnak adni, fontosnak tartják a nők egyenjogúságát, és nem akarják, hogy erősödjön az antiszemitizmus.

 

„Mindig meg szoktam mondani előre, kertelés nélkül, hogy mit akarunk, mi várható.” Orbán szerint a választáson az a 2,8 millió ember, aki a Fideszre szavazott, pontosan tudta, hogy mit akar a magyar kormány. „Meg fogjuk védeni a magyar kultúrát, a keresztény kultúrát, nem fogjuk átadni az országot idegeneknek, Magyarország maradjon Magyarország.” Adócsökkentések lesznek, emelkednek a bérek, támogatják a gyermeket nevelő családokat, a nyugdíjak értékét megtartják és lehetőség szerint emelik, és fenntartják az ország általános nyugalmát, biztonságát és kiszámíthatóságát.

 

Ezután a parlament elé kerülő Stop Soros törvénycsomagról és alkotmánymódosításról esett szó. Orbán azt mondta: a migráció kérdésében működik Soros György „árnyékhadserege”. „Azt szeretnék, ha feljönnének a fényre, tudnánk, kicsodák, érthetnénk, hogy mit akarnak, nem titkolnák el, hogy kitől kapják a pénzt.” Orbán szerint demokráciakérdés, hogy a választópolgároknak átlátható legyen a politikai viták terepe. Felfogásuk szerint a migráció nem emberjogi, hanem nemzetbiztonsági kérdés, miután közvetlenül kapcsolatban áll a magyar emberek mindennapi biztonságával. Aki tehát ezzel akar foglalkozni, ahhoz kell a nemzetbiztonsági szolgálatok hozzájárulása,

 

AKIK PEDIG TÁMOGATJÁK AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁST, ÉS NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK, AZOKNAK KITESSZÜK A SZŰRÉT MAGYARORSZÁGRÓL.

 

Orbán Viktor beszélt a Európai Néppárt vezetőivel tartott brüsszeli tisztázó beszélgetésről is. Erről azt mondta: a pártcsaládban vannak migrációt támogató és elutasító néppártok. A 2019-es európai parlamenti választás is a migrációról fog szólni, amire fel kell készülni. Orbán szerint Magyarországot leszámítva eddig sehol máshol nem mondhatták el a polgárok azt, mit gondolnak erről a kérdésről. Ő fölajánlotta a Néppártnak a saját erős részvételét a kampányban.






 

A kormányfő nem tart attól, hogy Magyarország számára hátrányos lesz az unió új költségvetése.

HOSSZÚ VITA ÉS TÁRGYALÁSSOROZAT LESZ, SOK ILYET CSINÁLTAM MÁR, ISMEREM A CSÍNJÁT-BÍNJÁT (…) A LEGFONTOSABB SZÓ AZ, HOGY CSIGAVÉR.

 

Orbán szerint ebben a folyamatban sok szamárság fog elhangzani, amíg megalkotják az újabb hét évre szóló költségvetést. Ezt egyhangúlag kell megszavazni, tehát “amíg a magyarok nem mondják azt, hogy ez mehet, addig nem mehet”.

 

Orbán két fontos szempontot emelt ki.

  1. Nem gondoljuk, hogy egyetlen centet is adni kellene a migránsoknak, ezt mindenki fedezze a saját költségvetéséből. Ezt a pénzt nem lehet elvenni például a kutatás-fejlesztéstől.
  2. Nem csökkenhetnek a mezőgazdaságra fordított összegek. Ebben egy platformon vagyunk a franciákkal.

 

Orbán azt is mondta, hogy a jogállamiság kérdésében különösen nyugodtak lehetnek. „Mi vagyunk az egyetlen ország az EU-ban, amelyet 2013-ban teljesen átvizsgáltak.”

PAPÍRUNK VAN ARRÓL, HOGY AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS RENDBEN VAN, PAPÍRUNK VAN ARRÓL, HOGY A JOGÁLLAMISÁG RENDBEN VAN. 






forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top