Belföld

Rafinált húzás: elbonthatatlan kordonnal zárhatja le a Kossuth teret a rendőrség

Kép: index.hu

Van rá esély, hogy nem fémkerítés, csak szalagkordon lesz rendőrsorfallal a hermetikusan lezárt Parlament körül kedden az Országgyűlés alakuló ülésekor, azt pedig nem tudja „elbontani” az ellenzék – értesült több forrásból a Zoom. 


 

Ha így lesz, nemcsak a külső oldalon álló demonstrálók nem férhetnek az egyenruhások miatt a szalaghoz, tehát nem juthatnak be a térre, de még a mentelmi joggal bíró parlamenti képviselőknek is meg lesz kötve a kezük (legalábbis jogilag): amíg ugyanis egy „magára hagyott” fémkordont felkaphatnak és arrébb tehetnek, a rendőröknek ők sem „mehetnek neki”, vagyis ők sem férnének a szalagkorláthoz.

 

Az új, kétharmados Fidesz-többségű Országgyűlés keddi alakuló ülésére több tüntetést is szerveznek a Kossuth térre: részint az elmúlt hetek civil demonstrációja, a Mi vagyunk a többség! nevű tüntetéssorozat harmadik felvonását tartják meg, továbbá élőláncot is vonnának a Parlament köré.

 

A Jobbik ugyanakkor már jelezte, hogy ha kordonokkal kerítik körbe a Kossuth teret, ők lebontják a kerítést. Elképzelhető, hogy más ellenzéki pártok is csatlakoznak az akcióhoz, az LMP és a DK ma dönt, hogy beszáll-e a bontásba, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea a Zoom.hu-nak azt mondta: náluk sincs még ez ügyben döntés, de a személyes véleménye az, hogy

„ha tényleg lesz kordon a Parlament körül, azt el kell bontani.”


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top