Belföld

Már hivatalosan is „Mészáros Lőrinc és családja” a leggazdagabb az országban

Fotó: 444.hu

Tegnap Mészáros Lőrinc és felesége, Mészáros Beatrix bejelentették, hogy övék a Konzum Magántőkealap. Ezzel felfedték, amit eddig is sokan sejtettek, de tudni biztosan nem lehetett: hogy ők vannak a gigantikussá duzzadó gazdasági birodalom mögött.

 






A G7 kiszámolta, hogy ez mit jelent: valószínűleg azt, hogy

Mészáros Lőrinc – családjával együtt – Magyarország leggazdagabb emberévé vált.

 

A leggazdagabb magyar barátai körébenFotó: Facebook/Orbán Viktor

 

Csak részvényben legalább akkora, de inkább nagyobb vagyona van, mint amennyire az ilyen listákat évek óta vezető Csányi Sándor teljes vagyonát becsülték tavaly – írja a gazdasági portál.

Ő és családja közvetve vagy közvetlenül

  • az Opus Nyrt. közel 70,
  • a Konzum Nyrt. 60,
  • továbbá az Appeninn Nyrt. 37 százalékát birtokolja.

 

Ezek együttes értéke nagyjából 208 milliárd forint, amihez hozzájön még 70-90 milliárd, amit a miniszterelnök jóbarátja néhány vállalatáért cserébe, Opus-részvényekben kapni fog.






 

De ez csak a részvényekben lévő vagyon, ezen kívül több tucatnyi magyar és külföldi cége van Mészároséknak, több tízmilliárdos értékben.

Vagyis a felcsúti gázszerelő, akinek 2010-ben százmilliós vagyona volt, a hozzátartozóival együtt 8 év fideszes kormányzás alatt az ország leggazdagabb embere lett, a második magyar dollármilliárdos.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top