Külföld

Úgy elszaporodtak a rákok Berlinben, hogy a hatóságok arra kérték a lakosságot, egyék meg őket

Paul Zinken/dpa/AFP/Europress

Annyira elszaporodtak a folyami rákok a német főváros édesvizeiben, hogy a hatóságok engedélyezték a lakosságnak, sőt bátorítják is az embereket, hogy fogjanak ki belőlük minél többet, mivel fogyasztásra teljesen alkalmasak.

 

A sötétvörös színű, 15 centiméteresre megnövő édesvízi rákok populációja egy éve jelent gondot Berlinben. Aggasztó szaporodásukra akkor figyelt fel a város, amikor tavaly megjelentek a Tiergarten park utcáin. Akkor mintegy 4000 példányt gyűjtöttek be és pusztítottak el belőlük.


 

Derk Ehlert, a berlini környezetvédelmi hivatal szóvivője vasárnap elmondta: egy új kutatás szerint a rákok ehetők, és arra biztatják a város lakóit, hogy nyugodtan fogják ki őket.

Europress/AFP/Odd Andersen

 

A Tiergarten parkban és a város délkeleti részének egy másik parkjában egy gazdaság kapott kizárólagos engedélyt a folyami rákok lehalászására a tavakból, hogy aztán éttermeknek és magánszemélyeknek is árulják.

Az Egyesült Államok déli részén és Mexikó északi részén honos folyami rákok feltehetően úgy kezdtek el szaporodni Berlinben, hogy néhányat szabadon engedtek a helyi vizekben.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top