Belföld

Ré­misztő elő­re­jel­zés: Min­den idők leg­for­róbb nyara jön!

ILLUSZTRÁCIÓ | Ripost

Már most kezd ele­günk lenni a ká­ni­ku­lá­ból, de hol van még a java! A Ri­post több me­te­o­ro­ló­giai elő­re­jelző por­tál és a Dávid-nap­tár ada­tait össze­vetve arra ju­tott, hogy idén még a ta­va­lyi­nál is na­gyobb ká­ni­kula vár­ható nyá­ron, meg­dől­het­nek a hő­ség­re­kor­dok. Dávid Mi­hály mér­nök, aki min­den évben ké­szít elő­re­jel­zést a ko­rábbi esz­ten­dők ada­tai alap­ján, meg­erő­sí­tette: be kell ren­dez­ked­nünk a hő­ségre.






 

Az elmúlt 218 év legmelegebb áprilisán vagyunk túl, sorra dőltek meg a melegrekordokÁtmenet nélkül érkezett a nyár: március első napjaiban 30 fok volt a hőmérséklet. A Ripost hat időjárás előrejelző szolgáltatás adatait vetette össze: eszerint Közép- és Kelet-Európában, így nálunk is a szokottnál melegebb lesz a május – ezt már tapasztaljuk is –, a nyár pedig egyenesen perzselőnek ígérkezik!

 

Dávid Mihály mérnök naptára szerint a tavalyi rekordok is megdőlnek idén, azaz minden idők legforróbb nyara jön!

ILLUSZTRÁCIÓ | Ripost

 

A mérnök 2018-as naptárjából kiderül, hogy a meleg tavasz után június végén érkezik az igazi nyár, amikor tartósan 30 fok feletti lesz a hőmérséklet.

A tavalyihoz képes is további, bár minimális hőmérséklet-emelkedésre számítok idén. Nem lesz eső sem, számításaim szerint 4-5 év múlva lesz újra csapadékos a nyár, addig viszont a mezőgazdaságból élőknek lesz miért bosszankodniuk

– nyilatkozta a Ripost-nak Dávid Mihály. Naptárja szerint egészen szeptemberig kitolódik a legmelegebb évszak, ő idén a nyári hónapok elejére jelzi a legmelegebb napokat.

 

ILLUSZTRÁCIÓ | Ripost

 

Megdőlhetnek a tavalyi rekordok

A legforróbb nap 2017-ben augusztus 4-e volt, ekkor mérték a legmagasabb hőmérsékletet: Főnyeden és Kübekházán is 40,3 Celsius- fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Három héttel később pedig a tavalyi nyár leghűvösebb napja köszöntött be: augusztus 24-én Zabaron csak 2,6 fokot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzései alapján az országos tisztifőorvos háromszor rendelt el hőségriadót: júniusban, júliusban és augusztusban is napokig 30 fok feletti volt a hőmérséklet.






 

2017 nyarának középhőmérséklete 22 Celsius-fok volt, ami 1,7 fokkal haladta meg az 1981-2010-es normálértéket

– közölte az OMSZ.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top