Politika

Kásler: Józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni

MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Egy orvos elvándorlása nem kizárólag pénzügyi kérdés, a körülmények változtak – mondta Kásler Miklósa Mandinernek adott interjúban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának új vezetője az orvos- és ápoló-elvándorlás kapcsán arról is beszélt, hogy ezt egy rendkívül komplex jelenségnek tartja, és rögtön meg is jegyezte, hogy az elvándorlás üteme jelentősen csökkent az elmúlt években.






 

Kásler szerint egy orvos elvándorlása nem kizárólag pénzügyi kérdés, hanem nagyon sok összetevője van, például a viszonyulása a betegeihez, a magyar társadalomhoz és a hazájához.

 

Az új emberminiszter azt mondta, ő is kísérletet fog tenni arra, hogy a most már külföldön praktizáló magyar orvosokat hazacsalogassa.

Az Emmi új vezetője kijelentette, Budapest egészségügyi ellátását a megfelelő szintre fogják hozni, olyan szintre, ami összehasonlítható lesz a Magyarországtól nyugatra élők ellátásával is. Ez a folyamat 2026-ig fog lezajlani.

Természetesen én is látom, hogy vannak olyan kórházak, amelyek nehezebb helyzetben vannak és azonnali segítségre szorulnak. A központi kérdés azonban mindig az, hogy a betegek legyenek ellátva

– mondta.

 

A sürgősségi ellátás fejlesztésével kapcsolatban megjegyezte, ez nagyon gyors beavatkozást igényel, Kásler is elismerte, hogy sokszor valóban hosszú sorok várakoznak.

Az emberek közérzetét az is befolyásolja, hogy mennyit kell várniuk az orvosra. Ők a várakozást úgy élik meg, hogy kevés az orvos, pedig lehet, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy kevés a rendelő

– jegyezte meg.

 

Az emberminiszter kijelentette, nem látja azt, hogy az Orbán-kormány eddig ne helyezett volna kellő súlyt az egészségügy fejlesztésére.

Kásler szerint az Onkológiai Intézetben a betegelégedettség kilencven százalék felett van a sorban állások ellenére is.

A népességfogyás megállítását a legfontosabb feladatnak tartja, a gyermekvállalással kapcsolatos motivációs aspektusokat pedig szerinte az oktatásban is meg kell jeleníteni. Azonban leszögezte, hogy a munka és a család nem kerülhet szembe egymással.

A tízparancsolat egy tökéletes törvénykönyv, mert ha valaki betartja, akkor nem ütközik össze a törvénnyel. A tízparancsolat tökéletes etikai kódex is, mert ha valaki betartja, nem ütközik össze az embertársaival, a társadalommal. Végezetül pedig népegészségügyi program is, mert annak betartásával számos súlyos betegséget megelőzhetünk

– szögezte le.






 

Kásler kijelentette, józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



1 Comment

1 Comment

  1. Stáry Lóránt

    2018-05-11 at 15:26

    Doktor úr!
    A tízparancsolat írta elő anno a kormánynak,hogy aki nem fideszes attól el kell venni a trafikjának üzemeltetési jogát? Tudunk még egy sor dolgot ami a tízparancsolatot nem veszi figyelembe mégis meglépte a kormány! Az Orbán kormány egy gyalázat, bukni fog hamarosan!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top