Politika

Lázár nem bírta ki, rögtön üzent egyet az új kormánynak

Máthé Zoltán / MTI

Orbán Viktor a miniszterelnöki eskütételén arról beszélt csütörtökön, hogy bár sokan hihetetlennek tartják, de elérhető, hogy Magyarország 2030-ra az EU első 5 olyan országa közé kerüljön, ahol a legjobb élni, dolgozni. Az új típusú versenyképességi rangsorokban is az 5 legjobb uniós állam között lehet az ország addigra, mondta.






 

Egy napra rá, pénteken az elvileg háttérbe húzódó Lázár János rögtön rá is csatlakozott erre a vonalra, félig-meddig a kormányzatnak is üzenve, hogy mit is kéne csinálni, ha Orbán álmát teljesíteni akarják, azt mondta ugyanis, fontos cél a Szeged-Budapest vasút korszerűsítése,

A MEGYESZÉKHELY ÉS A FŐVÁROS KÖZÖTT MOST 2 ÓRA 24 PERC A MENETIDŐ, AMIT MÁSFÉL ÓRÁRA KELLENE CSÖKKENTENI, HA 2030-RA VALÓBAN EURÓPA ÖT LEGFEJLETTEBB ORSZÁGA KÖZÉ AKAR KERÜLNI MAGYARORSZÁG

– mondta.

 

Lázár amúgy a Hódmezővásárhely-Szeged közötti tram-trainről tartott háttérbeszélgetést, és azt mondta erről, hogy

  • a tervek szerint a villamosvasúton először 2020 második felében utazhatnak az emberek
  • A fejlesztés a város szempontjából legalább akkora jelentőségű, mint amikor a 19. század végén megépült a Szeged-Békéscsaba vasútvonal – jelentősen javít a munkaerő-mobilitáson, és segíti a megyeszékhelyen elérhető szolgáltatások igénybevételét, amely növeli a település megtartó erejét

 

Azt is mondta, jelenleg naponta legalább 8 ezer ember ingázik a két város között, ez a szám 10-12 ezerre növekedhet, és a becslések szerint legalább 60-70 százalékuk választja majd a kötött pályás közlekedést.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter érkezik a Fidesz-frakció zárt alakuló ülésére a Képviselői Irodaházhoz 2018. május 3-án.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

Lázár János úgy fogalmazott, a fejlesztés nagyságrendjében is történelmi jelentőségű, költsége nettó 57,5 milliárd forint, amelynek felét magyar, felét uniós forrásból biztosítják.






 

Lázár János szerint amennyiben a fejlesztés beváltja a hozzáfűzött reményeket, Makót is érdemes volna összekapcsolni a megyeszékhellyel, tízéves távlatban pedig a politikus Makó és Hódmezővásárhely összekötésére is lehetőséget lát, és a megoldás a budapesti elővárosi közlekedés javítására is alkalmas lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top