Politika

Harminckét millióért vásárolt díszkardokat a honvédség

Tisztavatás a Hősök terén. Az alkalomhoz új szablya is jár. Forrás: nepszava.hu Fotó: Vajda József

Nem, ez nem a haderőreform része, tisztavatáshoz kellenek a kardok. – írja a nepszava.hu.






 

Két éven belül háromszáz tisztet avathatnak a honvédelmi tárcánál – legalábbis ennyi embernek vásároltak gyalogtiszti szablyát.

Tömegével és borsos áron vesz tiszti kardokat a honvédelmi tárca Védelemgazdasági Hivatala

–  derül ki a keddi Közbeszerzési Értesítőből.

 

A hivatal összesen 32,7 millió forintért szerez be maximum 300 darab gyalogtiszti szablyát a 2018-2020-as időszakban, a díszfegyverek pedig a tisztavatás és a katonai tisztelgés kellékei lesznek.

 

A közbeszerzést a ceglédi VB Swordshop Kft. nyerte el: darabonként átlagosan 109200 forintért vállalták a szablyák elkészítését, de még ez is kedvező ajánlat volt a minisztériumi elképzeléshez képest, hiszen a tárca  eredetileg 45,2 millió forintra becsülte a beszerzés összeértékét.






 

Igaz, még a kedvezőbb ajánlat összeg is soknak tűnik: a HM ugyanis a beszerzés során „Osztrák-magyar M.1861” gyalogtiszti szablyát rendelt, ugyanezt a típust pedig egy replikagyártással foglalkozó fővárosi bolt  darabonként 46-49 ezer forintért is legyártotta volna.

nepszava.hu | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top