Politika

Kész, vége, most már biztos, hogy Budapestről Berlinbe költözik Soros György alapítványa

168ora.hu

Áprilisban egy interjúban a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) vezetője, Patrick Gaspard azt nyilatkozta, hogy Berlinbe költözik az alapítvány budapesti irodája. Az alapítvány kedd reggel a honlapján hivatalosan is bejelentést tett erről.

„A nemzetközi tevékenység elköltöztetéséről szóló döntéssel egyidejűleg a magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját az úgynevezett Stop Soros törvénycsomag által. A magyar kormány a munkánkat becsmérli és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmazva, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében”

– hangzik a Patrick Gaspard által szignált közlemény.






 

„Az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag a legújabb ilyen próbálkozás. Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon, és nem tudunk védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben.

 

A törvény a nemzetbiztonságra hivatkozva, kormányzati engedély hiányában megtiltaná minden szervezetnek, hogy a menedékkérőknek és menekülteknek tanácsot adjon vagy képviselje őket. A kormány egyértelművé tette, hogy az új jogszabályok célja a legjelentősebb magyar emberi jogi szervezetek és támogatóik, mint például a Nyílt Társadalom Alapítványok, ellehetetlenítése. A Nyílt Társadalom Alapítványok minden jogi lehetőséget meg fognak ragadni, hogy megvédjék a törvény kereszttüzében álló alapvető jogokat” – ígéri az OSF.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top