Gazdaság

Soros befektetési alapja beszállt a bajban levő Teslába

Fotó: Emmanuel Dunand | index.hu

A Soros György által alapított Soros Fund Management beszállt a Teslába, nem közvetlen részvényeket vettek, hanem átváltható kötvények vásárlásával fektettek 35 millió dollárt Elon Musk cégébe – írja a Portfolio. 

 

Az átváltható kötvény egy olyan eszköz, amelyet tulajdonosa bizonyos feltételek teljesülése esetén, meghatározott időpontokban, előre meghatározott darabszámú részvényre, jelen esetben Tesla-részvényre válthat át.


 

A 35 millió dolláros részesedést az első negyedév során vásárolták, ebben az időszakban a Teslára nagyon nagy nyomás nehezedett, mivel sorozatos problémák miatt csúszott a Model 3 gyártásnak felfuttatása, és az előző negyedévi 619 millió dolláros veszteségre újabb 709 millió dolláros mínuszt produkált a cég. Ráadásul egy Tesla-tulajdonos halálos balesetet szenvedett, amikor az autó önvezető módban volt. Ezek miatt az elmúlt hónapokban egyre többen gondolták úgy, hogy a vállalat a közeljövőben tőkeemelésre fog szorulni.

 

Soros György alapja korábban birtokolt már Tesla-részvényeket, de azokat 2017-ben értékesítette. Az Amerika Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet (SEC) oldalán most megjelent bejelentés a már említett első negyedév végi állapotot mutatja. Az azóta eltelt időben a Soros Fund Management értékesíthette a 2019. márciusi lejáratú átváltható kötvényeket, vagyis kiszállhatott a pozícióból. Amerikai lapok megkeresték az alapot is,  de annak szóvivője nem nyilatkozott az aktuális helyzetről.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top