Politika

Másfél milliárdból 321 milliója maradt a Fidesznek

fotó: Marjai János | 24.hu

Népszava szúrta ki, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a Fidesz és a KDNP tavalyi pénzügyi kimutatása. A kimutatás szerint a Fidesz 224,5 millió forintnyi tagsági díj és 876,3 milliós központi támogatás felett rendelkezett. „Egyéb bevétel” kategóriában 421 milliót könyvelhettek el.

 

Félmillió alatti adományból 42,2 millió érkezett a párt kasszájába, névvel érkező támogatásként pedig 6,2 millió forint.


 

A Fidesz legbőkezűbb egyéni támogatója tavaly Bajkai István, az Orbán-család ügyvédje, VII. kerületi alpolgármester volt, aki 3 millió forintot utalt a pártnak. A Hír TV szerint a Bajkai általa elnökölt SBKG ügyvédi iroda később 470 millió forintért szerződött a Miniszterelnökséggel, egy 3 havi munkára.

A Fidesz papíron összesen 1,57 milliárd forinttal rendelkezett, az év végére ebből 321 millió forintjuk maradt.

 

A KDNP-nek 2017-ben összesen 210,2 milliós bevétele volt, legnagyobb támogatójuk Tőkés László volt, az 1,1 milliós átutalásával.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top