Politika

Végül csaknem egymilliárd forintba került a Matolcsy-alapítványok új épületének „nem-közpénzes” felújítása

168ora.hu

Elkészült, s új funkciót kapott az Ybl Miklós tervezte, eredetileg a királyi Palota vízellátását biztosító épület, amelyben később egyebek mellett kaszinó is üzemelt.

Az ingatlant két éve vette meg a Matolcsy György vezette jegybank egyik alapítványa 3,2 milliárd forintért, aztán megkezdődött az eredetileg 600 millió forintosra tervezett felújítása. Végül 900 milliót költöttek rá.

 

Az épület, amely mostantól az Ybl Budai Kreatív Ház nevet viseli, közösségi térként működik tovább. Az RTL Klub Híradójából kiderül, a Pallas Athéné Alapítványok kortárs kiállításokat és kulturális rendezvényeket ígérnek rendezni benne.






 

A Pallas Athéné Alapítványok azt közölték a Híradóval, hogy a korábban rendelkezésükre bocsátott vagyon hozamaiból, a köz érdekében újították fel az ingatlant. Azt is írták, hogy egy elhanyagolt építészeti érték felújítása mindig a közjót szolgálja, az elvégzett munkával pedig a város egyik szégyenfoltját szépítették meg.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top