Politika

Jól átverte a kormány az ormánságiakat, negyven falunak egy fillér rezsicsökkentés sem jutott

168ora.hu

Több mint negyven falu van az Ormánságban, ahol a lakók nem kapták meg az egyszeri, 12 ezer forintos rezsicsökkentést. A településekre korábban bevezették a gázt, de az ingatlanokba már nem. Emiatt nem kaphatnak tűzifa támogatást sem, gázszámlájukon pedig azért nem lehet jóváírni az összeget, mert nem veszik igénybe a szolgáltatást – írja a hirtv.hu.






 

Besencét például 14 éve kötötték be a vezetékes gázhálózatba. A kis ormánsági falu pályázaton nyert rá pénzt, a csöveket azonban csak az ingatlanok határáig vezették el. A tulajdonosok úgy számoltak, fával olcsóbb fűteni, ezért nem akartak áttérni a gázra.

A választások előtt bejelentett, kiterjesztett, egyszeri 12 ezer forintos rezsicsökkentés, ami egyszeri tűzifa támogatást jelent, csak azoknak a településeknek jár, ahol nincs vezetékes gáz.

 

A helyiek nem értik, ők miért maradtak ki az elvileg mindenkinek járó rezsicsökkentésből. „Ezen a településen is egyetlen családnak van bevezetve a gáz a házába. A többinek nincs, a többi mind fatüzeléssel fűt, és szerintem nekik is megjárna ez a 12 ezer forint” – mondta a Hír TV-nek egy csalódott helybéli.






A falu polgármestere többször jelezte a problémát, de választ eddig nem kapott.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top