Belföld

Honvédségi fejlesztés: főként a légierőt erősítenék

hvg.hu

A Zrínyi 2026 programban rövidesen megkezdődik a magyarországi fegyvergyártás is.






 

A Magyar Honvédség fejlesztésében a légierő prioritást élvez – közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

 

Benkő Tibor elmondta: a honvédség 10 éves fejlesztési tervét, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot a mindenkori kihívásoknak, kockázatoknak megfelelően állították össze. Ütemezését az határozza meg, hogy mire van szüksége elsősorban az országnak, az ország biztonságának.

 

Az elsődleges területek között a miniszter a légierő fejlesztésén túl a katonák egyéni felszerelésének, eszközeinek modernizációját, a kibertámadások elleni védekezést szolgáló eszközök, továbbá páncéltörő eszközök beszerzését sorolta fel.






 

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Zrínyi 2026 programban rövidesen megkezdődik a magyarországi fegyvergyártás, amely nemcsak a honvédség, hanem más fegyveres és rendvédelmi testületek fegyverellátását is fedezni kívánja, illetve a tervek szerint később más országok piacán is megjelennek a magyar fegyverek.

 

A közelmúltban beszerzett A319-es típusú Airbus csapatszállító repülők után olyan repülőgépek beszerzését tervezik, amelyekkel technikai eszközöket is szállíthatnak, légideszantolásra alkalmasak – ismertette Benkő Tibor.

A miniszter kiemelte: a program mögött az anyagi támogatás is megvan, ez biztosítékot ad arra, hogy önálló, erős Magyar Honvédséget tudjanak építeni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



1 Comment

1 Comment

  1. Déárfi János

    2018-05-27 at 09:26

    Miért nem a hadi tengerészetünk élvez prioritást, különös tekintettel a tengeralattjáró hadunkra? Esetleg modernizálhatnák az űrflottánkat is!
    Persze fontosak a csapatszállító airbusok is, hogy sok százezres hadseregünk mindenhol ott lehessen ahol semmi keresni valója! Vagy talán elég lenne a létszámukhoz egy helyi járatú csuklós busz is? ……Persze, lehet, hogy a légierőbe lehet a legtöbb pénzt beleölni értelem, látszat nélkül.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top