Politika

Illegális kampányfinanszírozást folytat a Fidesz a szomszédunkban?

hvg.hu

A Fidesz cáfolja, hogy beavatkozna a szlovéniai választási kampányba.






 

A június 3-i szlovén választásokon esélyes konzervatív SDS és a Fidesz közötti szoros kapcsolatra hívja fel a figyelmet, egyúttal tiltott kampányfinanszírozással vádolja mindkét pártot egy szlovéniai civil szervezet – írja a radikális baloldali Mérce.

 

A DJND által közzétett szatirikus videó egy magyarra szinkronizált SDS-klip, amelynek végén a szervezet felvillantja Orbán Viktor és a korrupció miatt elítélt, majd később az alkotmánybíróság által felmentett Janez Janša SDS-vezér és egykori szlovén kormányfő szelfijét. A szervezet azzal vádolja a győzelemre legesélyesebb pártot, hogy külföldről kap illegális módon, médiacégein keresztül kampánytámogatást.

 

A Magyar Narancs már korábban beszámolt arról, hogy Habony Árpád és két hozzá köthető magyar társaság tavaly bevásárolta magát az SDS médiájába. Habony és két társa (Halkó Gabriella és a Ripost-tulaj Schatz Péter) az országos Nova24 televízió többségét vásárolta meg, Schatz pedig vásárolt hetilapot (Demokracija), és hamarosan beindítja a szlovén Ripostot is – írta a Narancs.






 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatóját a Jobbik-közeli N1TV kérdezte pénteken arról, nem tartja-e a szlovén választásokba való beavatkozásnak, hogy a Habony-cégek által birtokolt médiumok fizetett hirdetésekkel népszerűsítik az SDS-t. A kormánypárti politikus szerint beavatkozásról szó sincs.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top