Belföld

Hatalmas viharok jönnek vasárnap délutántól – figyelmeztetést adtak ki a fél országra

szeretlekmagyarorszag.hu

Érdemes kiélvezni a hétvégi forróságot, mert hamarosan nem sok marad belőle.





 

Május utolsó napjai nyáriasan meleg időt tartogatnak, a csúcshőmérséklet többfelé a 30 fokot is megközelíti. Azonban az Országos Meteorológiai Szolgálatelőrejelzései szerint vasárnap nagy esély van a záporok, zivatarok kialakulására elsősorban a délutáni, esti órákban. Zivatarok környezetében viharos (60-80 km/h) szél és nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre, kisebb valószínűséggel a Dunántúlon, annak is főként a déli megyéiben néhol felhőszakadás, illetve egy-egy helyen jégeső is előfordulhat.

 

Kora délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, az esőzésre pedig Dunától keletre kell készülni. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

 

 





Az Időkép.hu azt írja: hétfőn helyenként párásan, ködösen indulhat a nap. Napközben ismét nyáriasan meleg, napos időre számíthatunk szórványos záporokkal, zivatarokkal. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties szél. Délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. Napközben 27-31 fokot mérhetünk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top