Belföld

“Rengeteg barátom van, aki szeretne gyereket vállalni, de nem jön össze. Megalázzuk őket azért, mert nem lehet gyerekük?”

szeretlekmagyarorszag.hu

A Jocó bácsiként ismert Balatoni József is leírta a gondolatait a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom videójáról.






 

“Válj felnőtté és alapíts családot, amely megtart téged és jobbá tesz. Ha minderre nem vagy hajlandó, tudd meg: Hunyadi János, Rákóczi, Kossuth, a kitörés hősei és Tóth Ilonka áldozata is hiába való volt, mert a te generációd a kényelem oltárán feláldozta a nemzetet egyetlen puskalövés nélkül.”

 

A fenti mondatok egy olyan videóból származnak, amelyre nagyon sok reakció érkezett, és túlnyomórészt dislike-okat kapott Youtube-on. A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom egyik képviselője a felvételen azokat ostorozza, akinek még nincsen gyermeke, de azoknak is odaszúr, akik kénytelenek voltak külföldön munkát vállalni. Mindezt azért, hogy ezzel a felhívással megállítsák a népességfogyást.

 

A videóról a közösségi oldalakon is többen elmondták a véleményüket. Balatoni József történelemtanár, akit sokan a Jocó bácsi világa Facebook-oldalrólismernek, egy bejegyzésben leírta a gondolatait a videóban elhangzottakról:

“30 éves vagyok. Ennyi idősen elmondhatom, hogy megtaláltam a páromat.

 






Hosszú út vezetett idáig. Sikertelen, néha sikeresebb kapcsolatok, keresés és egy hosszabb szingli lét. Igen, az is. Mert kellett. Azért, hogy megtaláljam, rendbe tegyem magamat. Szükségem volt arra a pár évre, magánéletileg és szakmailag is.

Hiszem, hogy amíg az ember egyedül nincs rendben, egy párkapcsolatban sincs.

 

Igen,

szeretnénk gyereket majd,

belátható időn belül.

De nem azért, mert elvárás, hanem azért, mert szülők szeretnénk lenni.

Meg kellett érnünk ahhoz, hogy szülők legyünk. Mert az nem megy csak úgy.

Nem lehet parancsra anyává, apává válni.

 

Lelkileg készen kell állni arra, hogy egy másik életért felelősséget tudjunk vállalni. Erre ki előbb, ki hamarabb érik meg. Én 25 éves koromig egyetemre jártam, utána pályakezdőként meg kellett alapoznom a karrieremet. Igen, mert a kiteljesedésemhez az is fontos. Nekem az. Meg lehet vetni ezért, de szükségem van a szakmai sikerekre is.

Lehetünk álszentek, de aki felelősséggel vállal gyereket, neki terveznie kell egy biztos anyagi háttérrel.

 

Nem azért, hogy elkényeztesse a gyereket, hanem azért, hogy megadjon neki mindent, amire szüksége van. Szeretetből nem fog jóllakni a gyerek, nem lesznek ruhái, tanszerei.

Aki azt mondja, hogy anyagi biztonság nélkül lehet gyereket vállalni, az felelőtlen. Szerintem.

 

Mindenhez kell papír, de a szülőséghez nem. Az ember vagy érett rá, vagy idejekorán gyereket vállal elvárásból, nyomás miatt, aztán meg pár év múlva megunja és lelép. Én sosem tudnám otthagyni a gyerekemet úgy, ahogy más férfiakat látok továbbállni! Hogy miért? Mert nem gondolkodtak, nem terveztek, nem álltak készen, de így alakult. A gyerek nem egy plüssmaci, amit felteszek a polcra és otthagyom, ha megunom. Ő egy életre való elköteleződés. Egyre több az apa és anya nélkül maradt gyerek. Ez jobb? Én vállalom, hogy eddig nem álltam készen rá. Most már igen, de így is félek. Megijedek attól, hogy jó apa leszek-e. Hogy ez visszatart-e attól, hogy apává váljak? Még nem tudom. Ott még nem tartunk.

 

Rengeteg barátom van, akik szeretnének gyermeket vállalni, de nem jön össze.

Hónapok, évek óta küzdenek érte, de nem. Látom, ahogy tönkremennek, hibáztatják magukat. Nem tehetnek róla, hogy meddők. Vagy csak nem jön össze.

Erre meg jön valaki, aki még beléjük is tapos egy undorító videóval. Megalázzuk azért, mert nem lehet gyereke?

 

Ebbe belegondolt az, aki ezt készítette, elmondta, megosztja? Szerintem nem. Sokszor én is elgondolkodom, mi lesz, ha nem lehet gyerekem? Attól én kevesebb vagyok? Nem. Egyáltalán nem. Mindennek oka van, és nem biztos, hogy én tehetek róla.

Megviselne, és kiborítana, ha egy ilyen helyzetben azt vágná valaki az arcomba, hogy hazaáruló vagyok. Dühít ez a mérhetetlen demagógia.

 

Mindenki akkor váljon szülővé, amikor készen áll rá. Testileg, lelkileg, anyagilag.

Ha pedig valaki úgy dönt, hogy nem szeretne szülő lenni, azt is el kell fogadni.

 






Kényszerből senki se vállaljon gyereket! Könyörgöm, senki se szóljon már bele ebbe! Szülőnek lenni gyönyörű dolog, de elköteleződés. Fogadjuk el, hogy valakinek ez nem megy… Soha. Attól ő még ugyanolyan ember, mint bárki más.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top