Politika

Ujhelyi István: Sorsfordító választás jön jövőre, mindenkire szükség lesz a fülkében

168ora.hu

– Jövőre ilyenkor már tudni fogjuk, hogy pontosan kik és milyen formációban fogják képviselni Magyarországot az európai közösség parlamentjében; jelen tudásunk szerint ugyanis 2019. május 26-án lesznek a magyarországi EP-választások – hívja fel a figyelmet nyílt levelében dr. Ujhelyi István szocialista Európai Parlamenti képviselő.


 

A politikus emlékeztet, hogy az Európai Parlament összetételéről szóló voksolás rendszerint alacsony részvétel mellett zajlik, mivel „a választók egy része azt gondolja, hogy csak a „banán görbületéről” szól ez a vasárnap. Pedig nagyon tévednek” – írja.

– Minden fellengzősség és demagóg túlzás nélkül állítom: most mindenkire szükség lesz a fülkékben, mert – bár minden eddigi európai parlamenti választás fontos volt – a most következő kétségkívül sorsfordító lesz! Az európai tagállamok illiberális kekeckedői arra készülnek, hogy végzetesen meggyengítsék az Uniót és ha nem is tudják átvenni a hajó teljes irányítását, minimum zátonyra futtassák – áll a levélben.

 

Ujhelyi szerint Orbán hiába gondolja azt, nem lesz Európa új vezetője. –  Soha nem lesz az. De az európai békeprojekt és a magyar emberek biztonságát garantáló Európai Unió részbeni szétverője még lehet – írja Ujhelyi.

 

A képviselő szerint az a fajta nacionalista populizmus, amelyet hirdet és amelyet többen is magukévá tettek egyes tagállamokban, előbb vagy utóbb véget fog érni, de addig is rendkívül sok kárt okoz.

 

– Az ilyen típusú nemzeti gőg csak addig működik, ameddig nem kerül szembe egy másik nemzeti gőggel, amelynek velünk ellentétes érdekei vannak. Amikor a trump-i kampányból lopott „Hungary first!” (Magyarország az első!) szlogen szembe találja magát egy másik szabadságharcos politikával. A Fidesz és holdudvara az orbáni illiberalizmust követő példaként ünnepelte az új osztrák kormányt, majd zavarodottan csak „sorosozni” tudtak, amikor az megvonta a kint dolgozó magyarok szociális juttatásait. Mert ugye nekik meg „Austria first” – emlékeztet Ujhelyi.


 

A politikus úgy véli, hogy az Európai Unió biztosan nem marad jelenlegi formájában, csak kérdés, hogy kik változtatják meg. – Olyanok, akik büszke magyarként, büszke európai hazafiként bent akarják és tudják is tartani hazánkat az európai közösségben, akik határozottan, de bölcsen, az európai partnerek által respektált módon képesek kijárni minden magyar érdekét, vagy olyanok, akik minden európai értéket felrúgnak és akiknek világos célja, hogy Magyarországot kiszakítsák az Unióból; ezzel egyszersmind megfosztva hazánkat a biztonságtól és a gyarapodás lehetőségétől. Egy év múlva erről kell dönteniük – zárja levelét Ujhelyi, aki még hozzátette, Orbán illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadta, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogja minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top