Gazdaság

Új irányt vesz az orvoselvándorlás: külföld helyett irány a fizetős szféra

hvg.hu

Amíg hetekben, hónapokban mérhető a különbség a várakozás mértéke közt a fizetős és a közegészségügyben, addig nem csoda, ha egyre több pénzt költenek el ott a magyarok, és egyre több orvos vándorol ide a közegészségügyből.






 

Egy évben 50-70 ezer forintot költünk átlagosan egy évben fizetős orvosi ellátásra, hangzott el az RTL Klub Híradójában. A Magyarul Balóval műsorában megszólaló szakértők szerint a betegek már nem presztizsből költenek az egészségükre, hanem hogy ne kelljen olyan sokat várni a diagnosztikára, és ez életet menthet. Hónapok helyett ugyanis csak napokat kell várni. A diagnózis után viszont a kezelésre nekik sem nagyon marad más út, mint várni. A MOK elnöke, Éger István pedig arról beszélt, most már nem külföldre mennek elsősorban a magyar orvosok, hanem a fizetős szféra, ide nőtt az orvosok elvándorlása, míg a külföldi munkavállalás aránya csökken.

 

 






 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top