Belföld

Az interneten könyörög jászószerekért a borsodi óvónó, mert semmi másuk nincs, csak beton és fű

Fotó: Hír TV

Az interneten kért segítséget egy borsodi óvónő, mert a foglalkozásokhoz sincs elég játék az óvodájában. Elsősorban udvari eszközökre lenne szükségük, amelyek lekötnék és fejlesztenék a gyerekeket. A kesznyéteni óvoda fenntartója az önkormányzat, de a polgármester szerint csak a legszükségesebb dolgokra van pénz – írja a hírtv.hu.


 

„Az udvarunkon semmi játék nincs, csak beton és fű” – ezt írta ki a közösségi oldalra egy Kiscsécsen dolgozó óvónő. Így szeretett volna az intézményen segíteni, mert, ahogy fogalmazott, nagyon nehéz játékok nélkül megoldani, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és hasznosan teljen az idejük.

 

A Borsod megyei Kiscsécsen működő óvoda a közeli Kesznyéteni Óvoda kihelyezett csoportja. A 1979-ben elkészült épület nagy részét soha nem újították fel, de a 2001-ben átadott új terasz is használhatatlanná vált. Az udvar tágas, játék azonban kevés van benne, régi mászókákat és mérleghintákat használnak a gyerekek.

Most nagyjából ez a kínálat csúcsa:

Fotó: Hír TV

 

„Minden mozgásfejlesztő játék érdekelne bennünket, a rollertől a bicikliig, a különböző mászókákig, csúszdákig, amely megfelel az EU-s követelményeknek” – mondta Virág Anikó, intézményvezető.


 

„Kesznyétenben zömmel a hátrányos helyzetű családok gyerekei maradtak,  az óvoda négy helybeni és egy kihelyezett csoporttal működik.

A 115 gyerekre 10 nevelő jut.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top