Politika

Öt helyettes államtitkár fogja segíteni Orbán Viktort a Miniszterelnöki Kormányirodán

168ora.hu

Nemrég derült ki, hogy a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem elég, Orbán Viktornak kell még egy szerv, amely segíti a munkáját, ma pedig a hvg.hu írta meg, hogy ennek a közvetlenül a kormányfő irányítása alá tartozó Miniszterelnöki Kormányirodába öt helyettes államtitkártt neveztek ki.


 

  • Bordás Gábort, aki még a Lázár János-féle Miniszterelnökségen vezette a kormányirodát és Bartal Tamást, aki ugyanott a kabinetügyeket koordinálta.
  • A megszűnt Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból – Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszterként felel a nemzeti vagyonért a negyedik Orbán-kormányban – szintén ketten dobbantottak, Juhász Roland, aki a vagyonpolitikáért, Uszkay-Boiskó Sándor pedig a pénzügyi szolgáltatásokért felelt helyettes államtitkárként.
  • Új érkező viszont Benkő Tamás János. Róla annyit tudni, hogy korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium szakreferense, az állami NKM Áramszolgáltató felügyelő bizottsági tagja és a Diákhitel Központ igazgatósági tagja volt.

 

Közvetlen főnökük az a Bíró Marcell lesz, aki államtitkári rangban vezeti a a döntések előkészítésére és a végrehajtásuk felügyeletére hivatott új közigazgatási egységet.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top