Politika

4 milliárddal tolta meg az állam Andy Vajna kaszinós bevételeit

index.hu

Koncessziós díjak visszatérítésén keresztül 2017-ben több mint 4 milliárd forintot juttatott a kormány Andy Vajnának – számolta ki a 24.hu. 






 

A kaszinótulajdonos filmbiztosnak tavaly vaskos bevétele származott a játéktermeiből, összesen 7,3 milliárd forintot kaszált koncesszióival szemben a 2016-os 5 milliárddal. Ez a bravúr azonban csak úgy jöhetett össze, hogy a profitot megtolta a baráti adóztatás, amit külön erre a Vajna által dominált szektorra találtak ki. A konstrukció lényege, hogy adott árbevétel fölött a koncessziós díjat le lehet vonni a játékadóból. Andy Vajna így vidéki kaszinónként bő száz, illetve a fővárosiak után megállapított közel 800 millió forintos díjat visszaigényelhette.

 

Az összes Vajna-kaszinóra vetítve ez már jelentékeny összeg, 4,375 milliárd forintot tett ki 2017-ben a visszatérítés a 24 számításai szerint. Így a költségvetésbe a Vajna-érdekeltségekből áramló játékadó 2017-ben 27 millió forinttal kevesebb lett, mint az előző évben, 2,184 milliárd forint, a filmbiztos pedig több mint száz százalékkal növelte a kaszinózásból származó bevételeit egy olyan elméleti állapothoz képest, amelyben a koncessziós díj nem igényelhető vissza.






forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top