Belföld

Hét egészségügyi társaságot vizsgált az ÁSZ, mind a hétnél szabálytalanságokat tártak fel

Fotó: Youtube

Hét önkormányzati fenntartású egészségügyi gazdasági társulást vizsgált, és mindegyiküknél hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Ezúttal egy Tabon, egy Pannonhalmán, egy Ercsiben, egy Sellyén, egy Mezőcsáton, egy Abán és egy Sarkadon található egészségügyi szolgáltató ellenőrzése fejeződött be.






 

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a 110 település 125 ezer lakosának egészségügyi ellátásáért felelős társaságok 2013-2016 közötti ellenőrzése során „aggasztó diagnózist” állított fel az ÁSZ. Eszerint több társaságnál nem volt átlátható a működés, gazdálkodásuk és vagyongazdálkodásuk nem volt szabályszerű, a beszámolók hiánya miatt nem volt biztosított a vagyon védelme és annak megőrzése.

 

Warvasovszky Tihamér /
Fotó: Youtube

 

Az alelnök kiemelte, hogy az ÁSZ-nak nem az egészségügyi szakellátás minősítése és értékelése volt a célja, ugyanakkor a közpénzek szabályszerű felhasználása az egészségügyi ellátás rendezettségének is alapja.

A társulásoknak intézkedési tervet kell készíteniük a hiányosságok kiküszöbölésére, és azt 30 napon belül az ÁSZ-nak megküldeni.

 






Az ellenőrzésekről készült jelentéseket ide kattintva lehet elolvasni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top