Politika

Nagyon jó üzleti éve volt Mészáros Lőrinc vejének

fotó: Varga György / MTI

Jó éve volt Homlok Zsoltnak a 2017-es, aki tavaly vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát. Csak egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki, írja a 24.hu.






  • Homlok Zsolt a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt. A Swietelsky még az ő vezetése alatt kapcsolódott be a felcsúti kisvasút építésébe. Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették, azután indult el vállalkozói karrierje.
  • 2016 novemberében megalapította saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t, majd tavaly nyáron bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, és ezzel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben (Vasútvill).
  • 2017 nyarán elvette feleségül Mészáros Lőrinc középső lányát, Ágnest.
  • A tavaly december végén alapított RM International Zrt.-ben az igazgatóság tagja Mészáros nagyobbik leányával, Beatrixszel együtt.
  • A Homlok Zrt. még egyéves sem volt, amikor konzorciumi tagként elnyert egy 5,5 milliárdos munkát a MÁV Zrt.-től, a kisvárdai vasútállomás és környezete fejlesztésére. A projektbe apósa, Mészáros Lőrinc cégét, az R-Kordot bevonták alvállalkozóként.





  • Legutóbb közösen nyert az após és veje, azaz a Vasútvill és az R-Kord, egy 23 milliárdos darabot az észak-balatoni vasútfelújításból.
  • A Vasútvill tavaly 7,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,1 milliárd forint után, a 676 millió forintos veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereségbe fordította. Az 1,14 milliárd forintos osztalékból Homlok Zsolt 855 millió forintot vehet ki.
  • A kizárólag vasútépítéssel foglalkozó Homlok Építő Zrt.-ben 85 százalékos tulajdonos Homlok Zsolt. Működése első teljes évében mindjárt 650 millió forint bevételt könyvelt el és 45 millió forint nyereséget ért el. Ebből egyelőre nem fizetett osztalékot.

 






(Borítókép:  Homlok Zsolt a SWIETELSKY Vasúttechnikai Kft. ügyvezetője beszédet mond a Szombathely-Zalaszentiván 17-es vasútvonal villamosítási projektjének nyitórendezvényén a Szombathely vasútállomáson 2016. március 10-én.- fotó: Varga György / MTI)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top