Gazdaság

Rozsdásak, hullámosak a legutóbb felújított orosz metrókocsik is, a szellőzőkből rojtokban lóg ki a tömítés

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az utolsó felújított orosz metrószerelvényeket is leszállították szerdán a 3-as vonalra, Tarlós István főpolgármester be is mutatott egy statisztikát, amely szerint ezek a kocsik kevesebb hibát produkáltak az elmúlt időszakban, mint a 2-es vagy a 4-es vonal szerelvényei. Április óta pedig elvileg csak felújított szerelvények szállítják az utasokat a 3-as metróvonal két üzemelő szakaszán.






 

A keserű valóság az, hogy az egyik felüljáróról készített fotókon jól látszik:

a szerelvények tetején jó kivehetőek a rozsdafoltok, van olyan szellőző, amiről rojtokban lóg ki a tömítés, az egyik lemez pedig hullámos.

– írja a Zoom.

 

Így kellene kinézniük, de ennél sokkan szomorúbban festenek
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

„Nem szorul különösebb szakmai magyarázatra, hogy a képen látottak nem elfogadhatóak egy legfeljebb egy éves járműtől. Az, hogy a korrózió mértéke mennyire előrehaladott, csak egy részletes, a teljes kocsiszekrényre kiterjedő alapos vizsgálat döntheti el” – mondta a Zoom.hu-nak a fotók láttán a Metróért Egyesület elnöke.

 

Nem ez az első eset, hogy az utazók nem várt rendellenességekre bukkannak a felújított orosz kocsikon. A 444 olvasói fotói nyomán már tavaly decemberben arról írtunk, hogy alig másfél év telt el az átadásuk óta, máris rozsda eszi szerelvényeket. De nemcsak a belső szerkezetet ette a rozsda, hanem az oldallemezek festéke alól is előbújt.

Budapest  egyébként többet fizetett a fejújíott kocsikért, mint Nyizsníj Novgorod városa az ottani hálózaton futó,  vadonatúj szerelvényekért.

 

Tarlós szerint 

A 3-as metró szerelvényeinek felújítása „alapvetően és meghatározóan” sikernek könyvelhető el, az utolsó, harminchetedik korszerűsített szerelvény hétfőn érkezett meg Budapestre és várhatóan jövő kedden áll forgalomba – mondta Tarlós István főpolgármester szerdán budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.






 

Közölte, a kimutatások szerint a forgalomba állított szerelvényeknek lényegesen jobb a hibastatisztikájuk, mint a 2-es és a 4-es metróvonalon közlekedőknek.

Ennek ellenére jelenleg is folyamatban vannak a kötbértárgyalások. A BKV a városvezetés támogatásával egyetlen fillér kötbérről sem óhajt lemondani – közölte Tarlós.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top