Belföld

Szirénázva robogott a budapesti mentőautó, amikor kilépett elé a gyalogos – videó

hvg.hu

Az Országos Mentőszolgálat nemrég hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amit egy mentőautó fedélzeti kamerája rögzített.






 

Alapvetés, hogy ha szirénázó autó közlekedik felénk, akkor a lehetőségekhez mérten a leginkább segítsük a haladását. Húzódjunk le, adjunk neki elsőbbséget vagy – ha gyalogosan közlekedünk – semmiképp se lépjünk ki a jármű elé. Ez utóbbihoz nem tartotta magát egy budapesti gyalogos, aki csak a mentőautó sofőrjének köszönheti az életét.

 

Az Országos Mentőszolgálat még a múlt héten töltötte fel azt a videót a Facebook-oldalára, ami egy igen meredek helyzetet mutat be. A mentőautó jól láthatóan siet, hogy célhoz érjen, amikor váratlanul egy gyalogos lép le az úttestre.

 

A sofőr éppen annyit korrigált csak, hogy ne üsse el a férfit, de ne is menjen neki a másik sávban lévő autóknak.






 

 
Azt nem tudni, pontosan mikor történt az eset, de bizonyos szempontból mindegy is. A lényeg, hogy ilyet senki ne csináljon, mert azzal nemcsak saját, de a mentősök és a beteg életét is veszélyezteti.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top