Gazdaság

Matuzsálemen dolgoznak a Péterfy Kórházban, betegek cserélnék le a monitorokat

24.hu / Facebook

Az Facebook-on tegnap indított akciót egy civil, hogy lecserélhessék a Péterfy Sándor utcai Kórház laborjának elavult monitorait. A kórház dolgozói a képeken is látható, katódcsöves matuzsálemeken regisztrálják a vizsgálatra érkező betegeket. Az egyik páciens vérvételre érkezve szembesült a kőkori állapotokkal, a poszt szerint már megbeszélte az intézménnyel, hogy hoz egy használt, de jó állapotban lévő monitort.






 

A nagylelkű kezdeményező másokat is arra kér, hogy aki tud, adományozzon monitort a kórháznak.

Frissítés: További 6 monitort tudna fogadni a kórház

 

A Péterfy Sándor utcai Kórház főigazgatója, dr. Sásdi Sándor kérdéseinkre közölte: gépeiket folyamatosan cserélik a rendelkezésre álló pénzeszközök függvényében, aktuálisan hat gép beszerzésére kapott engedélyt, ezeket az eszközöket a laboratóriumban helyezik el. A laboratóriumban az az egy darab katódsugárcsöves monitor található, amely a vérvételi adminisztrációs fülkében dolgozik, de nem minden monitoruk modern lapmonitor. A cserére kerülő 6 gép és monitor mellett a labor még legalább 6 korszerű monitort tudna fogadni.

 

Floppyval működő számítógép nincs laboratóriumban. A kórház több mint 1500 felhasználói számítógéppel rendelkezik, cseréjül folyamatos, de az intézmény lehetőségeielmaradnak a versenyszféra mozgásterétől.






 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top