Belföld

Felfoghatatlan állatkínzás: 16 kilós daganatot operáltak le a kutyáról

hvg.hu

Megint az állatvédők próbálták meg a lehetetlen: egy tíz éves, súlyosan elhanyagolt kutyát juttattak el az utolsó pillanatban egy állatorvoshoz, hátha sikerül megmenteni az életét. Végül későn jött már a segítség, de Lizi esete újra felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora a baj az állatvédelem területén.






 

Két éven át gyakorlatilag végignézték a gazdái, ahogy a most 10 éves lesoványodott Lizi testén óriási daganat alakul ki, segítséget viszont már csak nemrég kapott. A kutya az Állatmentő Sereg közreműködésével végül a Noé Állatotthon Alapítványhoz került, amely gondozásába vette, és a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban próbálták megmenteni az életét.

 

A közösségi oldalon folyamatosan követni lehetett, ahogy az előzetes vizsgálatok kedvező alakulása után megpróbálták a kockázatos műtétet, hátha adhatnak még pár évet szerencsétlen kutyának, amely a mentéskor már felállni sem tudott a daganattól. Az eltávolított tumort lemérték, 16,3 kilót nyomott.

Az állat jól bírót a 4 órás beavatkozást, azonban nem sokkal később végleg elaludt. Sokan szorítottak és adakoztak neki, a Noé a beérkezett összeget más beteg állataik kezelésére fordítja.

 






A műtétről és a tényleg felfoghatatlanul nagy daganatról több kép is felkerült a szervezet közösségi oldalára, viszont annyira megrázóak, hogy nem közöljük, csak linkeljük, ha valaki mégis saját szemével látná.

Lizi a műtét előtt
© olvasónk | hvg.hu

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top