Politika

A CÖF jól megkutatta, hogy nincs baj Magyarországon civilügyben

hvg.hu

Ami sok, az sok. A CÖF megelégelte, hogy az Európai Parlament LIBE-bizottság a magyar jogállamiság állapotáról készült Sargentini-jelentéssel rágalmakat szór az országra. Ezért a tettek mezejére lépett: reprezentatív felmérést végzett és ezt egy petícióba csomagolva elküldte az Európai Parlament petíciós bizottságának, írja a Magyar Idők. A kormányközeli civil CÖF azt akarja elérni, hogy kimondják: Sargentini és jelentése elfogult úgy szakmailag, mint politikailag.






 

A CÖF ezt egy felmérésbe csomagolta: “A civil szervezet felhívta az EP bizottságának a figyelmét arra, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) tanácsa elnökének kérésére reprezentatív felmérés készült a civil kollégiumok bevonásával többek között arról, hogy Magyarországon az egyes egyesületeknek és alapítványoknak mi a véleménye tevékenységük jogi szabályozásáról, és hogy a törvények megfelelően segítik-e a civil közösségek munkájának végzését.”

 

A NEA költségvetési forrásból működik, államilag támogatja a civileket, azaz a nem állami szervezeteket – ez már szép. Tehát az állami szerv felmérést készít, amit az állami cég (MVM) pénzéből dolgozó CÖF propagál. Az üzenet pedig egyértelmű: “A petícióból kiderül, hogy a rövid idő alatt beérkezett 1913 válasz alapján a válaszadók 95,2 százaléka igennel válaszolt, nemleges választ mindössze 4,8 százalékuk adott. A CÖF–CÖKA szerint ez a szám már reálisabban tükrözi a 61 800 magyarországi civil szervezet hangját, mint ahogyan azt néhány baloldali elfogultságú, nehezen átlátható pénzügyi hátterű szervezet közreműködése mutatta a jelentés készültekor.”

Vagyis a kislábodi polgári lövészegylet és többi civil szervezet teljesen elégedett a jogi szabályozással.

 

A Sargentini-jelentés viszont kifejezetten az áprilisban előterjesztett Stop Soros-tervezetet említi negatív példaként. Ez egyfelől még nem létező törvény, másfelől már teljesen átírták (amit az ellenzéki pártok úgy értékeltek, a Fidesz átverte választóit), harmadrészt eleve csak pár civil szervezetet célzott. Nem releváns tehát a többségre hivatkozni akkor, ha egy törvényt pár szervezetre írnak, és főleg nem hiteles mindezt egy állami Alappal felméretni.






 

Olyan ez, mintha mondjuk a Simicska-cégek közbeszerzési ellehetetlenítését lehetővé tevő szabályozásról az összes többi céget kérdezné az NGM.

Amúgy az egész történetben egy “nehezen átlátható pénzügyi hátterű szervezet” van, a CÖF.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top