Politika

Iszonyatos pénzszórásra derült fény, több volt miniszter is érintett

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Újabb csontvázak kezdenek kidőlni a minisztériumi szekrényekből, pedig még kormányváltás sem volt, csak miniszter cserék. Egyre több minisztériumról derül ki, hogy a választások előtt a vezetők irdatlan mennyiségű “prémiumot” osztottak szét a minisztériumi dolgozók között. Korábbi cikkünkben mi is írtunk róla, hogy milyen “ajándékosztás” volt a Balog Zoltán vezette EMMI-ben.


 

Most viszont az derült ki, hogy Balog csak kispályázott minisztertársaihoz képest. Négy minisztériumról derült ki a mai napig, hogy példátlan összegeket osztottak szét a munkatársaik között a választások környékén. A kifizetés jogcíme “célprémium” volt, amelynek adhatóságát kormányhatározatban rögzítették, és 24 havi, azaz 2 évi fizetésben maximalizálták. A minisztériumok maguk határozták meg, hogy miért fizetnek ilyen típusú prémiumot, és tulajdonképpen az uniós támogatások időbeni és megfelelő menedzseléséért kaptak jutalmat a dolgozók, Magyarán azért, amiért alapvetően a fizetésüket is kapják. Itt jön a homokszem a gépezetbe, mert ezeknek a jutalmaknak egy nagyobbik részét uniós forrásból akarják kifizetni, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) keretéből. Brüsszel viszont nem igazán akar fizetni, mert a programot a közigazgatás fejlesztéséhez kapcsolódó projektek finanszírozására találták ki, nem pedig minisztériumi jutalom falatok kifizetésére, amit ráadásul a főmunkaidőben végzett munkáért adnának bónuszként.

Itt a lista, ki mennyi milliárdot osztott ki:

  • EMMI – Balog Zoltán: 4,3 milliárd forint, 2 millió forint fejenként (átlagban);
    NGM – Varga Mihály: 7,8 milliárd forint, 4,5 millió forint fejenként(átlagban);
    Kancellária – Lázár János: 3,3 milliárd forint, 4,6 millió forint fejenként (átlagban);
    NFM – Seszták Miklós: még nem szolgáltatott adatot.


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top