Politika

Lázár János kétmilliárd forintot osztott szét emberei között

hvg.hu

A korábbi miniszter távozása előtt összesen 3,3 milliárd forintot fizetett ki a munkabéreken felül, csak áprilisban kétmilliárdot.

 

24.hu arról ír, hogy a választások előtt több tárcánál is példátlan összegeket osztottak szét, a Lázár János vezette (akkor még Lázár János vezette, hiszen ő a IV. Orbán-kormánynak már nem tagja, utódja Gulyás Gergely lett) kancelláriaminisztériumnál összesen 3,3 milliárd forintot fizettek ki rendes bérükön felül, csak áprilisban kétmilliárdot.






 

Az uniós támogatások kifizetésének felpörgetéséért járt a pluszpénz, hivatalos nevén céljuttatás, amelynek feltételeit kormányhatározatban rögzítették, a célfeladatokat az érintett tárcák vezetőinek kellett megszabnia. A kormányhatározat munkatervbe foglalta az elérendő számokat, és a maximális teljesítésért akár 24 havi illetmény, munkabér kifizetését tette lehetővé.

 

A június 30-ig mért teljesítmények után 1,3 milliárdot fizettek, a 2017. december 31-i mérési pont szerinti teljes céljuttatás-kifizetés a Miniszterelnökségen 2.041.975.483 forint volt. A céljuttatásban összesen 783 fő részesült. Ez összesen 3,3 milliárd, 642 dolgozónak.

 

Tehát fejenként átlagosan 4,6 millió forint jutalmat osztottak szét búcsúzóul. A lap szerint a fejenként 4,6 millió forint juttatással a kancellária egy átlagdolgozónak a rendes bére mellett egyévnyi fizetést, havi bruttó 383 ezer forintnak megfelelő pénzt utalt át.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top