Politika

Orbán: Magyarország és Szlovákia egy sikeres régió két sikeres országa

szeretlekmagyarorszag.hu

A kormányfő köszönetet mondott szlovák kollégájának a határvédelemben nyújtott segítségért is.






A szlovák kormány folytatni akarja a jó kapcsolatok építését Magyarországgal, mert ez jó az embereknek, a gazdaságnak és a régiónak is – mondta Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök kedden az Országházban, miután Orbán Viktorral találkozott – írja az MTI.

 

A szlovák kormányfő kiemelte: a visegrádi országoknak az elmúlt időben sikerült megtartaniuk az egységet, kiálltak a nemzeti értékeik mellett és nem engedték, hogy nyomást gyakoroljanak rájuk. Szlovákia a V4 elnökeként továbbra is ezt az egységet tekinti majd az együttműködés alapjának – jelentette ki.

 






Peter Pellegrini hangsúlyozta: a V4-es országok sok nehéz döntést hoztak meg, gazdaságuk jól fejlődik, így minden joguk megvan arra, hogy ne csak passzívan nézzék az európai folyamatokat, hanem javaslatokat adjanak, milyen irányba haladjon az EU.

 

Orbán egy “sikeres régió két sikeres országának találkozójaként” jellemezte a Peter Pellegrini szlovák kormányfővel folytatott keddi budapesti megbeszélését.

 

A két miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján, az Országházban Orbán Viktor azt mondta: a szlovák-magyar együttműködés és a visegrádi négyek (V4) partnersége a közös európai sikerhez járul hozzá. Ha ugyanis vannak sikeres országok, amelyek sikeres régiókat alkotnak, akkor van sikeres Európa – fogalmazott, úgy értékelve, hogy a V4 többé nem a szegény országok szövetsége, hanem olyanoké, amelyeket nagy gazdasági dinamika, fegyelmezett pénzügyek és nagy tervek jellemeznek.

A kormányfő egyúttal köszönetet mondott szlovák kollégájának a határvédelemben nyújtott segítségért, azért, hogy Pozsony “a nemzetközi vihar kellős közepén” is kiállt Magyarország mellett.

 






A kétoldalú kapcsolatokról szólva Orbán Viktor elmondta, a két ország közötti gázvezeték-összeköttetés után a villamosenergia-hálózat összekapcsolásán is dolgoznak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top