Politika

Megszólalt Sólyom László: szavaitól minden jóérzésű fideszes elszégyellte magát

Népszava fotó

Sólyom László volt köztársasági elnök, az alkotmánybíróság első elnöke ritkán szólal meg manapság, ezzel adva súlyt mondanivalójának. A Heti Válasz című hetilap immár csak online változatban létezik, az ellehetetlenítés miatt más sajtótermékekhez hasonlóan a nyomtatott változat megszűnt, ehhez pedig a volt köztársasági elnöknek is volt szava, publicisztikában írta meg, mit gondol az újságról.


“bár a polgári Magyarország politikai termék lett, igenis létezik, s megvan ma is. Nagyon széles réteg maradna elhagyatott, amelynek értékrendje nem változott, de elvesztette képviseletét”

– írja Sólyom, ami egyértelmű kritikája a Fidesznek. Sőt, több annál: kimondja amit mások nem, hogy a Fidesz nem polgári párt, bármit is állít magáról. „A Heti Válasz megtartotta a helyes mértéket. Szerzői azt írták, amit gondoltak, nem parancsot vagy elvárást követtek. A Heti Válasz nem írt vállalhatatlant; nem volt lapjain félelemkeltés, gyűlöletszítás. Megmutatta, hogy az elkötelezettség nem jár bezárkózással, nem tartotta eleve rossznak, aki másként gondolkozik” – írja Sólyom László a Heti Válasz legfrissebb, mostantól csak digitálisan megjelenő lapszámában.

 


Világos és tiszta elutasítása annak, amit a Fidesz ma politika címszó alatt művel, a félelemkeltésnek és a gyűlöletszításnak. Kár, hogy csak ő tette meg ezt, és ő sem túl hangosan.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top