Politika

61 millióval lóg a Postának a Jobbik

munkahelyiterror.blog.hu

A Magyar Posta fizetési felszólítást küld a Jobbiknak, mert a pártnak 61 millió forint lejárt tartozása van felé

– közölte a társaság pénteken az MTI-vel.






 

A közlemény szerint a Jobbik idén február és április eleje között a Magyar Postát bízta meg választási reklámkiadványainak országos kézbesítésével, de május végéig egyáltalán nem fizettek az elvégzett munkáért. Végül június elején a teljes tartozás egy részét átutalták, de továbbra is több mint 61 millió forinttal, plusz a késedelmi kamat összegével adós a társaságnak a párt.

 

Kérdésünkre a Jobbik fél 1-kor válaszolt, eszerint június 4-én már fizettek a postának 38 millió forintot, a maradék tartozás rendezésére pedig haladékot kértek addig, amíg megérkezik a párt állami támogatás júliusban. A Jobbik a felszólítás után ismét egyeztetést kezdeményez a Postával.

 

A Jobbik elég nehéz anyagi helyzetben van, miután az ÁSZ még tavasszal 331 millió forintos tiltott párttámogatást állapított meg, büntetésként pedig ennek kétszeresét kell befizetniük, összesen 662 millió forintot. A Magyar Államkincstár a héten jelentette be, hogy elkezdik vonni a párttól a gigabírságot.

 

A párt az Index kérdésére elmondta, hogy a Jobbik költségvetési támogatása a választási eredménye után évi 510 millió, így 1 év és mintegy 3,5 hónapnyi támogatási összeget érint a büntetésük. Mint írták, ennek felét az Államkincstár levonja a támogatás összegéből, a másik felét pedig be kell fizetniük a NAV-nak.






 

A párt márciusban azt mondta, hogy a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulnak az ügyben, pénteki tájékoztatásuk szerint itthon és Strasbourgban is folyamatban vannak a perek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top