Gazdaság

Megőrülnek a magyarok a készpénzért

hvg.hu

Bár a bankkártyás fizetések száma és összértéke növekszik továbbra is iszonyatosan sok készpénz a gazdaságban.

 

A magyarok 28 százaléka nem kér a készpénzmentességből – írja a napi.hu a jegybank legfrissebb elemzésére hivatkozva. A lap szerint a készpénz népszerűsége részben magyarázható azzal, hogy még mindig nagyon sokan – a válaszadók 21 százaléka – ebben kapják a fizetésüket, további 5 százalék azok aránya, akik vegyesen átutalással, illetve készpénz formájában jutnak hozzá bevételeikhez. A magyar lakosság kétharmada pedig inkább készpénzzel szeret fizetni, mint elektronikus úton.

A felmérés összegzése szerint „megalapozottnak tűnik az az állítás, hogy a hazai lakosság az európai átlagot némileg meghaladó mértékben preferálja a készpénzes fizetést”.

 






A napi.hu emlékeztet arra, hogy a  kormány és a jegybank már évek óta harcol a készpénzmánia ellen, egyelőre kevés sikerrel. 2008-ban a forgalomban lévő készpénz 2206 milliárd forint volt, 2011 elején 2312 milliárd forintra rúgott, idén áprilisban pedig 5343 milliárd forintnál járt. Tehát nem csökkent, hanem jelentősen nőtt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top